Pasjonsfruktcurd

Pasjonsfruktcurd er skikkelig frisk og god krem. Du kan enten spise som den er, bruke den som fyll i kaker slik som bløtkaker, pavlova osv. Du bruke den sammen med iskrem, eller som fyll i ferdigstekte paiskall, i mørdeigskaker og mye mye mer. Det er bare fantasien som setter begrensninger her.

Pasjonsfruktcurd Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad Ca 2 ½ dl 3 timer Middels 175 g Pasjonsfruktsaft (1½ dl =12-15 frukter Ca. 1 ss Pasjonsfruktstener (valgfritt) 4 Eggeplommer (romtempererte) 150 g Sukker 100 g Smør (romtemperert) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 3 ½ dl3 timerMiddels

Ingredienser:

175 gPasjonsfruktsaft (1½ dl =12-15 frukter
Ca. 1 ssPasjonsfruktstener (valgfritt)
4Eggeplommer (romtempererte)
150 gSukker
100 gSmør  (romtemperert)

 

Slik gjør du:

1 Del pasjonsfruktene på midten og
– Skrap ut innmaten
– Ha innmaten i en kasserolle
– Varm opp under omrøringen til du ser at stenene slipper fruktkjøttet
– Sil blandingen og mål opp 1 ½ dl ren pasjonsfruktjuice uten svarte stener
– Ta vare på ca 1 ss av stenene
2 Ha eggeplommer, sukker og pasjonsfruktjuicen tilbake i kasserollen
– Varm opp på middels varme under stadig omrøring
Eller bruk vannbad
– Blandingen skal småkoke til den tykner ca. 5 minutter
NB! Rører hele tiden og ikke bruker for sterk varme,
3 Ta kjelen av platen og
– Rør inn det romtempererte smøret
– Tilsett ca. 1 ss stener fra pasjonsfrukten hvis du ønsker det
4 Avkjøl pasjonsfruktcurden,
Ca. 3 timer
5 Ha curden over i en egnet skål eller glasskrukke som rommer
ca. 3 ½ dl

Hvis du oppbevarer pasjonsfruktcurden i kjøleskap er den holdbar i minst 3 uker

Pasjonsfruktcurd Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad Ca 2 ½ dl 3 timer Middels 175 g Pasjonsfruktsaft (1½ dl =12-15 frukter Ca. 1 ss Pasjonsfruktstener (valgfritt) 4 Eggeplommer (romtempererte) 150 g Sukker 100 g Smør (romtemperert) https://heidisboble.no/ @heidisboble