Pasjonsfruktcurd er skikkelig frisk og god krem. Du kan enten spise som den er, bruke den som fyll i kaker slik som bløtkaker, pavlova osv. Du bruke den sammen med iskrem, eller som fyll i ferdigstekte paiskall, i mørdeigskaker og mye mye mer. Det er bare fantasien som setter begrensninger her.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 3 ½ dl | 3 timer | Middels |
Ingredienser:
175 g | Pasjonsfruktsaft (1½ dl =12-15 frukter |
Ca. 1 ss | Pasjonsfruktstener (valgfritt) |
4 | Eggeplommer (romtempererte) |
150 g | Sukker |
100 g | Smør (romtemperert) |
Slik gjør du:
1 Del pasjonsfruktene på midten og – Skrap ut innmaten – Ha innmaten i en kasserolle – Varm opp under omrøringen til du ser at stenene slipper fruktkjøttet – Sil blandingen og mål opp 1 ½ dl ren pasjonsfruktjuice uten svarte stener – Ta vare på ca 1 ss av stenene |
2 Ha eggeplommer, sukker og pasjonsfruktjuicen tilbake i kasserollen – Varm opp på middels varme under stadig omrøring Eller bruk vannbad – Blandingen skal småkoke til den tykner ca. 5 minutter NB! Rører hele tiden og ikke bruker for sterk varme, |
3 Ta kjelen av platen og – Rør inn det romtempererte smøret – Tilsett ca. 1 ss stener fra pasjonsfrukten hvis du ønsker det |
4 Avkjøl pasjonsfruktcurden, Ca. 3 timer |
5 Ha curden over i en egnet skål eller glasskrukke som rommer ca. 3 ½ dl |
Hvis du oppbevarer pasjonsfruktcurden i kjøleskap er den holdbar i minst 3 uker
