Pastadeig

Det er så hyggelig når jeg får spørsmål om jeg kan legge ut noe, det setter jeg virkelig stor pris på! 🙂 Det betyr jo, at dere faktisk leser bloggen min, og jeg blir rørt helt inn til hjerterøttene. Så her kommer min italienske bestemor Ursurla sin oppskrift på pasta.

Åpen ravioli med spinat og ricotta Ingredienser 2 ss Smør 1 Løk (liten, finhakket) 100 g Spinat (fersk) 250 g Ricotta Salt, pepper ½ porsjon Pasta 100 g Spinat (tint) 2 dl Grønnsakkraft 2 ss Fløte

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 – 5 20 + 30 min Middels

Ingredienser:

Når det gjelder melet, er det norske hvetemelet litt for grovt malt i forhold til det italienske. Det finnes spesialmel i butikkene som jeg anbefaler å bruke (Tipo 00) – men til nød, går det også med vanlig hvetemel. Jeg vet ikke om det virkelig hjelper, men jeg bruker å kjører det i foodprossoren først.

5 Egg
500 g Mel

Jeg vet at mange oppskrifter har både salt og olje i. I følge nonna Ursurla er det fy! Bare egg og mel og masse salt i kokevannet!.

Slik gjorde Ursula:

Min Italienske bestemor Ursula lagde en pyramide med en fordypning (vulkan) av melet rett på bakebordet og knakk eggene oppi fordypningen. Så brukte hun fingrene og knadde sammen deigen – først forsiktig med små bevegelser, så hardere. Når deigen var ferdig knadd la hun den under en bakeduk og lot den hvile. Så kjevlet hun den ut for hånd, den skulle være så tynn av man kunne lese en avis, og da fortrinnsvis Corriere della Sera, igjennom den. Deretter laget hun den pasta typen vi skulle ha.

Slik gjør Heidi:

1 Ha melet i foodprocessoren
2 Kjør på full guff i noen sekunder
3 Tilsett eggene, og
– Kjør til det danner seg en klump
(4-5 sek.)
– Hvis deigen er for tykk, tilsett litt 1 ts egg
– Hvis deigen er for løs, tilsetter du 2 ts mel
– Kjør i 2-3 sek til det danner seg en klump (gjenta, hvis nødvendig)
4 Ta ut deigen, og
– Kna den i 2-3 minutter til den er glatt og smidig
(deigen skal være myk, smidig og tørr å ta på).
5 Pakk deigen inn i plast, og
– La hvile i på kjøkkenbenken i ca 30 min.
6 Del deigen i 4 biter, 3 av bitene legges tilbake i plasten

Hjemmelaget pastadeig
1. Pastadeigen er ferdig knadd
2 . Pastadeigen lagt i plast – klar for å hvile
3. Ruller ut pastadeigen med maskin

7 Rull ut pastaen:
– Sett pastamaskinen på det videste og kjør deigen i gjennom
– Brett den i 2 og kjør pastaen igjennom (4 ganger)
– Så stiller du inn maskinen på et smalere hakk for hver gang
– Stopp når du synes den er tynn nok
(avhengig av hva du skal bruke den til)
Gjenta for de 3 andre bitene
8 Lag den pastatypen du ønsker
9 Has i kokende godt saltet vann
(skal være like salt som Adriaterhavet)
10 Ikke kok for lenge,
de er ferdige når de skifter farge.
11 Hell av vannet eller ta ut pastaen og
– Ha pastaen i sausen
12 Serveres umiddelbart

Her finner du oppskrifter på pasta-sauser og -typer

Pasta Ingredienser 500 g mel 5 egg https://heidisboble.no/ @heidisboble

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s