Pavlova må jo bare være den ultimate desseten. Sprø marengsbunn, søt vaniljekrem og toppet med syrlige rips . Lag gjerne bunnen og vaniljekremen dagen før – så gjenstår bare pyntingen til den dagen du skal servere den.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | Enkel /middels |
Ingredienser:
4 | Eggehviter |
250 g | Sukker |
2 ts | Vaniljesukker |
2 ts | Maizenamel |
1 ts | Hvitvinseddik |
½ ts | Salt |
Vaniljekrem:
5 dl | Melk |
4 | Eggeplommer |
75 g | Sukker |
50 g | Maizena |
2 ts | Vaniljesukker (eller ½ Vaniljestang) |
Pynt:
1 porsjon | Vaniljekrem |
3 dl | Kremfløte |
5-10 dl | Rips |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 250°C – Legg bakepapir på ei stekeplate |
2 Del eggene – Ha eggeplommene i en bolle (de skal brukes i vaniljekremen) – Ha eggehvitene i en bakebolle, og – Pisk dem på middels hastighet – Tilsett sukkeret litt etter litt, når eggehvitene begynner å bli luftig – Pisk til eggehvitene er stive, og holder formen |
3 Vend inn Maisenna, eddik og salt Bruk slikkepott |
4 Fordel eggehvitene jevnt utover stekeplata litt mindre enn det kakefatet du tenker å benytte |
5 Sett den i ovnen, OG – SENK temperaturen til 100°C, og – Stek i ca. 60 min. |
6 Avkjøles |
7 Lag vaniljekremen: – Rør sammen egg, maisenna, sukker og eventuelt vaniljesukker – Hvis du bruker vaniljestang, splitt denne i to og ta ut frøene – Melk (og vaniljestang m/frø) kokes opp – Hell litt og litt av melken i eggeblandingen mens du rører Vær forsiktig så eggeplommene ikke koagulerer – Hell alt tilbake i kasserollen, og – Rør til den tykner – Hell kremen i en avlang form, og – Ha over plast (helt ned til kremen) -Settes i kjøleskap til avkjøling |
8 Montering: – Legg Pavlovabunnen på på serveringsfatet – Pisk kremfløten til krem – Pisk opp Vaniljekremen – Bland sammen vaniljekrem og pisket krem – Fordel vaniljekremen jevnt utover pavlovaen – For del så ripsene jevnt over vaniljekremen |
