Pavlova med rips og vaniljekrem

Pavlova må jo bare være den ultimate desseten. Sprø marengsbunn, søt vaniljekrem og toppet med syrlige rips . Lag gjerne bunnen og vaniljekremen dagen før – så gjenstår bare pyntingen til den dagen du skal servere den.

Pavlova med vaniljekrem og rips Ingredienser: BUNN: 4 Eggehviter 250 g Sukker 2 ts Vaniljesukker 2 ts Maizenamel 1 ts Hvitvinseddik ½ ts Salt Vaniljekrem: 5 dl Melk 4 Eggeplommer 75 g Sukker 50 g Maizena 2 ts Vaniljesukker (eller ½ Vaniljestang) Pynt: 1 porsjon Vaniljekrem 3 dl Kremfløte Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 1 kake  Enkel /middels

Ingredienser:

4Eggehviter  
250 gSukker
2 tsVaniljesukker
2 tsMaizenamel
1 tsHvitvinseddik
½ tsSalt

Vaniljekrem:

5 dlMelk
4Eggeplommer
75 gSukker
50 gMaizena
2 tsVaniljesukker (eller ½ Vaniljestang)

Pynt:

1 porsjonVaniljekrem
3 dlKremfløte
5-10 dlRips

Pavlova med vaniljekrem og rips Ingredienser: BUNN: 4 Eggehviter 250 g Sukker 2 ts Vaniljesukker 2 ts Maizenamel 1 ts Hvitvinseddik ½ ts Salt Vaniljekrem: 5 dl Melk 4 Eggeplommer 75 g Sukker 50 g Maizena 2 ts Vaniljesukker (eller ½ Vaniljestang) Pynt: 1 porsjon Vaniljekrem 3 dl Kremfløte Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 250°C
– Legg bakepapir på ei stekeplate
2 Del eggene
– Ha eggeplommene i en bolle
(de skal brukes i vaniljekremen)
– Ha eggehvitene i en bakebolle, og
– Pisk dem på middels hastighet
– Tilsett sukkeret litt etter litt, når eggehvitene begynner å bli luftig
– Pisk til eggehvitene er stive, og holder formen
3 Vend inn Maisenna, eddik og salt
Bruk slikkepott
4 Fordel eggehvitene jevnt utover stekeplata
litt mindre enn det kakefatet du tenker å benytte
5 Sett den i ovnen, OG
– SENK temperaturen til 100°C, og
– Stek i ca. 60 min.
6 Avkjøles
7 Lag vaniljekremen:
 – Rør sammen egg, maisenna, sukker og eventuelt vaniljesukker
– Hvis du bruker vaniljestang, splitt denne i to og ta ut frøene
– Melk (og vaniljestang m/frø) kokes opp
– Hell litt og litt av melken i eggeblandingen mens du rører
Vær forsiktig så eggeplommene ikke koagulerer
– Hell alt tilbake i kasserollen, og
– Rør til den tykner
– Hell kremen i en avlang form, og
– Ha over plast (helt ned til kremen)
-Settes i kjøleskap til avkjøling
 8 Montering:
– Legg Pavlovabunnen på på serveringsfatet
– Pisk kremfløten til krem
– Pisk opp Vaniljekremen
– Bland sammen vaniljekrem og pisket krem
– Fordel vaniljekremen jevnt utover pavlovaen
– For del så ripsene jevnt over vaniljekremen

Pavlova med vaniljekrem og rips Ingredienser: BUNN: 4 Eggehviter 250 g Sukker 2 ts Vaniljesukker 2 ts Maizenamel 1 ts Hvitvinseddik ½ ts Salt Vaniljekrem: 5 dl Melk 4 Eggeplommer 75 g Sukker 50 g Maizena 2 ts Vaniljesukker (eller ½ Vaniljestang) Pynt: 1 porsjon Vaniljekrem 3 dl Kremfløte Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble