Petras Påskevafler

Da jeg leste «Petra Pettersen perfekte Påske» som er skrevet Lene Lauritsen Kjølner, spiste Petra og vennene påskevafler med sjokoladekrem, og det hørtes jo bare så godt ut. Heldigvis var oppskriften vedlagt (side 138 ff)– og disse vaflene er virkelig riktig påske gode …

Påskevafler med sjokoladekrem Ingredienser: 4 Egg 5 dl Kulturmelk (skummet) 2 dl Lettmelk 1 dl Vann 2 dl Appelsinsaft (presset eller juice) 700 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ts Natron 1 ts Kardemomme Konditorfarge (gul -valgfri) 200 g Smør (smeltet) Sjokoladekrem topping: 2 Appelsiner 100 g Kokesjokolade (smeltet) 3 dl Kremfløte (pisket) 1 Kvikklunsj https://heidisboble.no/ @heidisboble Oppskriften err hentet fra Kjølner, Lene Lauritsen (2022), «Petra Pettersens Perfekte Påske» Fagervik forlag

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12 plater45 min.Enkel

Ingredienser:

4Egg
5 dlKulturmelk (skummet)
2 dlLettmelk
1 dlVann
2 dlAppelsinsaft (presset eller juice)
700 gHvetemel
2 tsBakepulver
1 tsNatron
1 tsKardemomme
 Konditorfarge (gul -valgfri)
200 gSmør (smeltet)

Sjokoladekrem topping:

2Appelsiner
100 gKokesjokolade (smeltet)
3 dlKremfløte (pisket)
1Kvikklunsj

Påskevafler med sjokoladekrem Ingredienser: 4 Egg 5 dl Kulturmelk (skummet) 2 dl Lettmelk 1 dl Vann 2 dl Appelsinsaft (presset eller juice) 700 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ts Natron 1 ts Kardemomme Konditorfarge (gul -valgfri) 200 g Smør (smeltet) Sjokoladekrem topping: 2 Appelsiner 100 g Kokesjokolade (smeltet) 3 dl Kremfløte (pisket) 1 Kvikklunsj https://heidisboble.no/ @heidisboble Oppskriften err hentet fra Kjølner, Lene Lauritsen (2022), «Petra Pettersens Perfekte Påske» Fagervik forlag

Slik gjør du:

1 Pisk egg og sukker til eggedosis
2 Rør inn melk, vann og appelsinsaft
– Visp inn mel bakepulver, natron og kardemomme
– Visp til du har en glatt røre Uten klumper
– Hvis du ønsker gule vafler, tilsett konditorfarge
Litt etter litt og rør godt inni mellom
3 La vaffelrøren hvile i 15 minutter
4 Skrell appelsinene, og
– Skjær ut appelsinfiletene
Eller bare del dem i båter
5 Smelt kokesjokoladen over vannbad
6 Knus kvikklunsjen
7 Pisk fløten til krem
– Rør inn den smeltete kokesjokoladen
– Rør inn kvikklunsjbitene
8 Smelt 200 g smør, og
– Rør smøret inn i vaffelrøra
9 Stek vaflene i vaffeljern
– Legg på rist etter hvert
10 Server vaflene med sjokoladekrem og appelsinbåter
– Nytes i påskesolen

Påskevafler med sjokoladekrem Ingredienser: 4 Egg 5 dl Kulturmelk (skummet) 2 dl Lettmelk 1 dl Vann 2 dl Appelsinsaft (presset eller juice) 700 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ts Natron 1 ts Kardemomme Konditorfarge (gul -valgfri) 200 g Smør (smeltet) Sjokoladekrem topping: 2 Appelsiner 100 g Kokesjokolade (smeltet) 3 dl Kremfløte (pisket) 1 Kvikklunsj https://heidisboble.no/ @heidisboble Oppskriften err hentet fra Kjølner, Lene Lauritsen (2022), «Petra Pettersens Perfekte Påske» Fagervik forlag