Da jeg leste «Petra Pettersen perfekte Påske» som er skrevet Lene Lauritsen Kjølner, spiste Petra og vennene påskevafler med sjokoladekrem, og det hørtes jo bare så godt ut. Heldigvis var oppskriften vedlagt (side 138 ff)– og disse vaflene er virkelig riktig påske gode …

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
12 plater | 45 min. | Enkel |
Ingredienser:
4 | Egg |
5 dl | Kulturmelk (skummet) |
2 dl | Lettmelk |
1 dl | Vann |
2 dl | Appelsinsaft (presset eller juice) |
700 g | Hvetemel |
2 ts | Bakepulver |
1 ts | Natron |
1 ts | Kardemomme |
Konditorfarge (gul -valgfri) | |
200 g | Smør (smeltet) |
Sjokoladekrem topping:
2 | Appelsiner |
100 g | Kokesjokolade (smeltet) |
3 dl | Kremfløte (pisket) |
1 | Kvikklunsj |

Slik gjør du:
1 Pisk egg og sukker til eggedosis |
2 Rør inn melk, vann og appelsinsaft – Visp inn mel bakepulver, natron og kardemomme – Visp til du har en glatt røre Uten klumper – Hvis du ønsker gule vafler, tilsett konditorfarge Litt etter litt og rør godt inni mellom |
3 La vaffelrøren hvile i 15 minutter |
4 Skrell appelsinene, og – Skjær ut appelsinfiletene Eller bare del dem i båter |
5 Smelt kokesjokoladen over vannbad |
6 Knus kvikklunsjen |
7 Pisk fløten til krem – Rør inn den smeltete kokesjokoladen – Rør inn kvikklunsjbitene |
8 Smelt 200 g smør, og – Rør smøret inn i vaffelrøra |
9 Stek vaflene i vaffeljern – Legg på rist etter hvert |
10 Server vaflene med sjokoladekrem og appelsinbåter – Nytes i påskesolen |
