Plommekaramellsaus

Denne karamellsausen er skikkelig god dessert saus. Den kan spises som tilbehør til fruktsalater, og sammen med is. Aller best er den nok sammen med mormors plommekake servert med is og/eller krem. NAM!

Plommekaramell: 2 dl Plommesaft (usukret) 200 g Sukker 2 ss Sirup (gjerne mørk) 30 g Smør 3 dl Fløte 2 ts Vaniljesukker ¼ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

2 ½ dlPlommesaft (usukret)
300 gSukker
2 ssSirup (gjerne mørk)
30 gSmør
3 dlFløte
2 tsVaniljesukker
¼ tsSalt

Mormors plommekake med Plommekaramellsaus Ingredienser 3 Egg 3 dl Sukker 3 dl Rømme (lett) 4 dl Hvetemel 2 ts Bakepulver 1ts Kardemomme 1 ts Kanel 750 g Plommer (uten stein, frosne) Topping: 1-2 ss Perlesukker (eller vanlig sukker) 2-3 ts Kanel 50 g Mandler (hakket) Plommekaramell: 2 ½ dl Plommesaft (usukret) 300 g Sukker 2 ss Sirup (gjerne mørk) 30 g Smør 3 dl Fløte 2 ts Vaniljesukker ¼ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ha plommesaft, sukker og sirup i en kasserolle
– Sett plata på middels varme
– Beveg litt på kasserollen når sukkeret smelter og det begynner å koke
Du trenger ikke røre, bare bevege kasserollen litt
– La det koke til det er blitt en dyp gylden farge
Ca 123-124 grader
-2 Ta Kasserollen vekk fra pannen
– Tilsett fløte og smør
– Rør til karamellen har roet seg og karamellen har samlet seg
– Rør inn vaniljesukker og salt
3La det kjøle seg ned litt
1 Ha plommesaft, sukker og sirup i en kasserolle
– Sett plata på middels varme
– Rør litt på kasserollen når sukkeret smelter og det begynner å koke
Du trenger ikke røre, bare bevege kasserollen litt
– La det koke til det er blitt en dyp gylden farge
Ca 123-124 grader
-2 Ta Kasserollen vekk fra pannen
– Tilsett fløte og smør
– Rør til karamellen har roet seg og karamellen har samlet seg
– Rør inn vaniljesukker og salt
3La det kjøle seg ned litt
– Hell over i serveringsmugge

Plommekaramell: 2 dl Plommesaft (usukret) 200 g Sukker 2 ss Sirup (gjerne mørk) 30 g Smør 3 dl Fløte 2 ts Vaniljesukker ¼ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble