Denne karamellsausen er skikkelig god dessert saus. Den kan spises som tilbehør til fruktsalater, og sammen med is. Aller best er den nok sammen med mormors plommekake servert med is og/eller krem. NAM!

Ingredienser:
2 ½ dl | Plommesaft (usukret) |
300 g | Sukker |
2 ss | Sirup (gjerne mørk) |
30 g | Smør |
3 dl | Fløte |
2 ts | Vaniljesukker |
¼ ts | Salt |

Slik gjør du:
1 Ha plommesaft, sukker og sirup i en kasserolle – Sett plata på middels varme – Beveg litt på kasserollen når sukkeret smelter og det begynner å koke Du trenger ikke røre, bare bevege kasserollen litt – La det koke til det er blitt en dyp gylden farge Ca 123-124 grader |
-2 Ta Kasserollen vekk fra pannen – Tilsett fløte og smør – Rør til karamellen har roet seg og karamellen har samlet seg – Rør inn vaniljesukker og salt |
3La det kjøle seg ned litt 1 Ha plommesaft, sukker og sirup i en kasserolle – Sett plata på middels varme – Rør litt på kasserollen når sukkeret smelter og det begynner å koke Du trenger ikke røre, bare bevege kasserollen litt – La det koke til det er blitt en dyp gylden farge Ca 123-124 grader -2 Ta Kasserollen vekk fra pannen – Tilsett fløte og smør – Rør til karamellen har roet seg og karamellen har samlet seg – Rør inn vaniljesukker og salt 3La det kjøle seg ned litt – Hell over i serveringsmugge |
