Plommesaft

Plommesaft er kanskje den safta som er mest populær her i huset – og en av de jeg likte aller best som barn.

Plommesaft Ingredienser: 1 kg Plommer (godt modne) 2 dl Vann 200- 400 g Sukker (pr. liter saft) 1 krm Natriumbensoat (pr. liter saft - Valgfritt)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca. 1 ½ liter Enkel

Ingredienser:

1 kgPlommer (godt modne)
2 dlVann
200- 400 gSukker (pr. liter saft)
1 krmNatriumbensoat (pr. liter saft – Valgfritt)

Tips!

  • I mormors oppskrift står det Natriumbensoat, men jeg bruker ofte sitronsyre i stedefor – og det fungerer fint
    • Hvis du skal fryse safta trenger du ikke konserveringsmiddel
  • Smak deg frem når det gjelder sukker
    • Hvor mye sukker du trenger avhenger av hvor søte plommene er, og hvor søt du liker safta

Slik gjør du:

1 Skyll plommene
2 Ha plommene i en kasserolle, og
– Hell over vannet
3 La det koke under lokk til Plommene har kokt i stykker
(klem gjerne i stykker plommene mot kanten av kasserollen)
4 Sil saften gjennom en sileduk,
eller Gjennom melsikten
5 Vask kasserollen,
– Mål opp saften, og
– Hell den tilbake i kasserollen
6 Tilsett sukkeret,
(smak deg litt frem)
– La saften koke opp, og
– Fjern eventuelt skummet
– Smak eventuelt til med mer sukker
7 Hvis du skal oppbevaresaften på flasker:
– Rør ut Natriumbensoat i litt av saften, og
– Ha det i kasserollen
– Fyll saften på rene, varme flasker og
– Lukk dem med en gang
7 A Hvis du skal fryse saften:
– Avkjøl saften
– Fyll saften i frysebeger
– Legg den i fryseren
7 B Eller drikk saften med en gang

Plommesaft Ingredienser: 1 kg Plommer (godt modne) 2 dl Vann 200- 400 g Sukker (pr. liter saft) 1 krm Natriumbensoat (pr. liter saft - Valgfritt)
Plommesaft på flaske og i glass