Plommesaft er kanskje den safta som er mest populær her i huset – og en av de jeg likte aller best som barn.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca. 1 ½ liter | Enkel |
Ingredienser:
1 kg | Plommer (godt modne) |
2 dl | Vann |
200- 400 g | Sukker (pr. liter saft) |
1 krm | Natriumbensoat (pr. liter saft – Valgfritt) |
Tips!
- I mormors oppskrift står det Natriumbensoat, men jeg bruker ofte sitronsyre i stedefor – og det fungerer fint
- Hvis du skal fryse safta trenger du ikke konserveringsmiddel
- Smak deg frem når det gjelder sukker
- Hvor mye sukker du trenger avhenger av hvor søte plommene er, og hvor søt du liker safta
Slik gjør du:
1 Skyll plommene |
2 Ha plommene i en kasserolle, og – Hell over vannet |
3 La det koke under lokk til Plommene har kokt i stykker (klem gjerne i stykker plommene mot kanten av kasserollen) |
4 Sil saften gjennom en sileduk, eller Gjennom melsikten |
5 Vask kasserollen, – Mål opp saften, og – Hell den tilbake i kasserollen |
6 Tilsett sukkeret, (smak deg litt frem) – La saften koke opp, og – Fjern eventuelt skummet – Smak eventuelt til med mer sukker |
7 Hvis du skal oppbevaresaften på flasker: – Rør ut Natriumbensoat i litt av saften, og – Ha det i kasserollen – Fyll saften på rene, varme flasker og – Lukk dem med en gang |
7 A Hvis du skal fryse saften: – Avkjøl saften – Fyll saften i frysebeger – Legg den i fryseren |
7 B Eller drikk saften med en gang |
