Polarbrød – grovere

Hjemmelagde polarbrød er bare såååååååå godt.

Polarbrød – grovere Ingredienser: 50 g Smør 3 dl Melk 2 dl Vann 1 pk Gjær 2 ss Honning 1 ts Salt 2 dl Havremel (eller knuste havregryn) 3 dl Sammalt hvete (fint) 2 dl Sammalt rug (fint) 6-7 dl Hvetemel https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
16-20Ca 3 timerEnkel

Polarbrød – grovere Ingredienser: 50 g Smør 3 dl Melk 2 dl Vann 1 pk Gjær 2 ss Honning 1 ts Salt 2 dl Havremel (eller knuste havregryn) 3 dl Sammalt hvete (fint) 2 dl Sammalt rug (fint) 6-7 dl Hvetemel https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

50 gSmør
3 dlMelk
2 dlVann
1 pkGjær
2 ssHonning
1 tsSalt
2 dlHavremel (eller knuste havregryn)
3 dlSammalt hvete (fint)
2 dlSammalt rug (fint)
6-7 dlHvetemel

Polarbrød – grovere Ingredienser: 50 g Smør 3 dl Melk 2 dl Vann 1 pk Gjær 2 ss Honning 1 ts Salt 2 dl Havremel (eller knuste havregryn) 3 dl Sammalt hvete (fint) 2 dl Sammalt rug (fint) 6-7 dl Hvetemel https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Smelt smøret
– Ha i melken og vannet, og
– Varm opp til 37 grader
2 Smuldre gjæra i en bakebolle
– Hell over melka og
– Rør ut Så det ikke er noen gjær klumper igjen
3 Tilsett de øvrige ingrediensene, og
– Elt godt i 5-10 min
4 La deigen heve til dobbel størrelse
Ca 60 min
5 Sett ovnen på 250 grader, og
Sett i en stekeplate
6 Ha deigen ut på et bakbord
– Del den i 16 emner
– Trill emnene til boller, og
– Kjevle dem ut til rundinger,
Ca 1 cm tykke
– Prikkes med en gaffel
7 Legg polarbrødene på stekeplata, og
Stek polarbrødene i 3-5 min
8 Avkjøles på rist under bakeduk

Polarbrød – grovere Ingredienser: 50 g Smør 3 dl Melk 2 dl Vann 1 pk Gjær 2 ss Honning 1 ts Salt 2 dl Havremel (eller knuste havregryn) 3 dl Sammalt hvete (fint) 2 dl Sammalt rug (fint) 6-7 dl Hvetemel https://heidisboble.no/ @heidisboble