Hjemmelagde polarbrød er bare såååååååå godt.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
16-20 | Ca 3 timer | Enkel |

Ingredienser:
50 g | Smør |
3 dl | Melk |
2 dl | Vann |
1 pk | Gjær |
2 ss | Honning |
1 ts | Salt |
2 dl | Havremel (eller knuste havregryn) |
3 dl | Sammalt hvete (fint) |
2 dl | Sammalt rug (fint) |
6-7 dl | Hvetemel |

Slik gjør du:
1 Smelt smøret – Ha i melken og vannet, og – Varm opp til 37 grader |
2 Smuldre gjæra i en bakebolle – Hell over melka og – Rør ut Så det ikke er noen gjær klumper igjen |
3 Tilsett de øvrige ingrediensene, og – Elt godt i 5-10 min |
4 La deigen heve til dobbel størrelse Ca 60 min |
5 Sett ovnen på 250 grader, og Sett i en stekeplate |
6 Ha deigen ut på et bakbord – Del den i 16 emner – Trill emnene til boller, og – Kjevle dem ut til rundinger, Ca 1 cm tykke – Prikkes med en gaffel |
7 Legg polarbrødene på stekeplata, og Stek polarbrødene i 3-5 min |
8 Avkjøles på rist under bakeduk |
