Dette er en god Proseccokake, med en saftig kakebunn. Den er fylt med pisket krem, bringebær og pyntet med hvit sjokolade og tørkete bringebær.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 10-12 | 3 timer | Enkel /middels |
Ingredienser:
| 5 ½ dl | Prosecco |
| 175 g | Smør (romtemperert) |
| 250 g | Sukker |
| 60 g | Rømme |
| 1 ts | Vaniljeekstrakt |
| 6 | Eggehviter (store, romtempererte) |
| 325 g | hvetemel |
| 4 ts | Bakepulver |
| 1¾ dl | Melk |
Topping og fyll:
| Bringebær | |
| 4 -5 dl | Kremfløte (pisket) |
| Hvit sjokolade og tørkete bringebær (valfritt) |

Slik gjør du:
| 1 Ha Proseccoen i en kasserolle, og – La det surre rett under kokepunktet på middels varme til det er omtrent 2½ dl igjen Ikke kok – Avkjøles i kjøleskap |
| 2 Legg bakepapir i bunnen og -Smør en rund springform godt Ca. 24 cm – Sett stekeovnen på 175 grader |
| 3 Bland sammen mel og bakepulver i en bolle, og Melk og prosecco (2½ dl) i en annen |
| 4 Pisk smør og sukker hvitt Dvs lyst og luftig Ca 4 min. |
| 5 Tilsett rømmen, vaniljeekstrakten, og – Bland godt |
| 6 Tilsett eggehvitene i 2-3 omganger – Pisk godt mellom hver omgang – Skrap ned sidene, og – Sjekk at alt er godt blandet |
| 7 Tilsett halvparten av de tørre ingrediensene, – Pisk godt – Tilsett proseccoblandingen – Pisk godt – Tilsett resten av de tørre ingrediensene, – Pisk godt – Skrap ned sidene, og – Sjekk at alt er godt blandet |
| 8 Ha røra i formen |
| 9 Sett kakebunnen midt i ovnen – Stek i ca 25 min til den er gjennomstekt 175 grader |
| 10 La kaken avkjøle seg i 2-3 minutter før du tar den ut av forma – La den avkjøle seg helt på rist |
| 11 Del Bringebærene i to biter |
| 12 Pisk fløten til krem |
| 13 Del kaken i to eller tre |
| 14 Legg den nederste kakebunnen på et kakefat – Smør utover ¼ av kremen, – Legg på bringebær – Legg neste kakebunn over – Smør utover ¼ av kremen, – Legg på bringebær – Legg på toppen – Ha krem på toppen og på sidene av kaka – Pynt med tørkete bringebær og eventuelt hvit sjokolade |

