Ravioli a spiga fylt med ost og gressløk

I dag har jeg laget store ravioli fylt med ost og gressløk til middag. Nå er det lenge siden jeg har laget ravioli, så jeg var litt ute av trening. Men det er ganske enkelt, og det går ganske kjapt, siden ravioliene er så store.

Grande Ravioli a spiga fylt med ost, løk og gressløk Ingredienser: 1 porsjon Pasta – for oppskrift – trykk HER Fyll 200 g Kremost 4-5 ss Kremfløte 2 Sjalottløk (finhakket) 1 fedd Hvitløk (finhakket) - valgfritt 1 bunt Gressløk (finhakket) ¼ ts Pepper (nykvernet) 1 Egg (sammenvispet) Saus: 100 g Smør (smeltet) 50 g Parmesan Pepper (nykvernet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
490 min.Middels

Ingredienser:

1 porsjonPastadeig – for oppskrift – trykk HER

Ostefyll:

200 gKremost
4-5 ssKremfløte
2Sjalottløk (finhakket)
1 feddHvitløk (finhakket) – valgfritt
1 buntGressløk (finhakket)
¼ tsPepper (nykvernet)
1Egg (sammenvispet)

Saus:

100 gSmør (smeltet)
50 gParmesan
 Pepper (nykvernet)

Slik gjør du:

1 Lag pasta deigen,
– Pakk den inn i plast og
– La den hvile i ca 30 min.
2 Skrell sjalottløken, og
– Finhakk den
– Finhakk hvitløk og persille
3 Smelt litt smør i en stekepanne
Middels varme,
– Ha i løken og
– La den surre i 3-4 min
Til den er myk og blank,
– Tilsett hvitløken, og
– La det surre i 1-2 min. til
4 Ha kremosten i en skål
– Rør inn kremfløten
– Ha i løken og persillen
– Bland sammen
– Smak til med salt og pepper
5Kjevle ut pastaen Ikke for tykk og ikke for tynn
– Skjær ut ruter ca 8 x 4 cm
– Legg ca en 1- 2 ts med fyll inntill den ene midten av rutene
– Pensle kantene med egg
– Brett pastaruten i to,
– Klem sammen kantene, og
– Lag eventuelt noen små folder på toppen
Pass på at du får ut luften
6 Smelt smør i en stekepanne
7 Kok opp rikelig med vann i en kasserolle, og
– Tilsett salt
Det skal være godt saltet, omtrent som Middelhavet
– Kok ravioliene i 2-3 min.
Hvor lenge de skal kokes er avhengig av hvor tykk pastadeigen er
8 Ta raviolien opp av vannet, og
– Legg dem i smøret
– Tilsett omtrent ¾ av parmesanen
– Vipp noen ganger på stekepannen,
Så ravioliene blir dekt med smør og parmesan
9 Ha raviolien over i en serveringsskål ,
– Strø over resten av parmesanen og
– Kvern litt pepper over
10 Serveres straks

Grande Ravioli a spiga fylt med ost, løk og gressløk Ingredienser: 1 porsjon Pasta – for oppskrift – trykk HER Fyll 200 g Kremost 4-5 ss Kremfløte 2 Sjalottløk (finhakket) 1 fedd Hvitløk (finhakket) - valgfritt 1 bunt Gressløk (finhakket) ¼ ts Pepper (nykvernet) 1 Egg (sammenvispet) Saus: 100 g Smør (smeltet) 50 g Parmesan Pepper (nykvernet) https://heidisboble.no/ @heidisboble