Rekecocktail er kanskje 70-talls, men som forrett er den både dekorativ og god. Det gjør noe med gjestenes forventninger når bordet er dekket og glassene med rekecocktail er pent plassert på hver kuvert.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 20 min. | Enkel |
Ingredienser:
400 g | Reker |
¼ | Salathode |
12 | Cherrytomater |
½ | Agurk |
½ | Paprika (rød) |
1 | Sitron (båter) |
Dressing:
3 ss | Kremfløte |
3 ss | Majones |
3 ss | Ketchup |
1 ts | Worcestershiresaus |
1 | Sitron (presset) |
½ ts | Paprika pulver |
Salt og pepper | |
Dill |

Slik gjør du:
1 Lag dressingen: – Pisk kremfløte lett, og – Bland den med majones og ketchup – Smak til med worcestershiresaus – Ha i saften av sitron til dressingen får passe konsistens – Smak til med paprikapulver, salt og pepper – Hakk dill og tilsett sausen |
2 Fin kutt salaten – Del tomatene i 4 båter – Skjær agurken og paprikaen i små biter – Del sitronen i båter |
3 Montering i porsjonsglass: – Legg ca 1 ts dressing i bunnen av hvert glass – Legg salaten og litt agurk og paprika over og – Legg på nok en ts med dressing – Topp rekecocktailen med reker, og – Pynt med resten av tomat, agurk og paprika – Legg på eventuelt på en sitronbåt og litt dill på hver rekecocktail |
4 Serveres gjerne sammen med ristet brød, og resten av dressingen |