Rekecocktail

Rekecocktail er kanskje 70-talls, men som forrett er den både dekorativ og god. Det gjør noe med gjestenes forventninger når bordet er dekket og glassene med rekecocktail er pent plassert på hver kuvert.

Rekecocktail Ingredienser: 400 g Reker ¼ Salathode 12 Cherrytomater ½ Agurk ½ Paprika (rød) 1 Sitron (båter) Dressing: 3 ss Kremfløte 3 ss Majones 3 ss Ketchup 1 ts Worcestershiresaus 1 Sitron (presset) ½ ts Paprika pulver Salt og pepper Dill https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
420 min.Enkel

Ingredienser:

400 gReker
¼Salathode
12Cherrytomater 
½Agurk
½Paprika (rød)
1Sitron (båter)

Dressing:

3 ssKremfløte
3 ssMajones
3 ssKetchup
1 tsWorcestershiresaus 
1Sitron (presset)
½ tsPaprika pulver
 Salt og pepper
 Dill

Rekecocktail Ingredienser: 400 g Reker ¼ Salathode 12 Cherrytomater ½ Agurk ½ Paprika (rød) 1 Sitron (båter) Dressing: 3 ss Kremfløte 3 ss Majones 3 ss Ketchup 1 ts Worcestershiresaus 1 Sitron (presset) ½ ts Paprika pulver Salt og pepper Dill https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Lag dressingen:
– Pisk kremfløte lett, og
– Bland den med majones og ketchup
– Smak til med worcestershiresaus
– Ha i saften av sitron til dressingen får passe konsistens
– Smak til med paprikapulver, salt og pepper
– Hakk dill og tilsett sausen
2 Fin kutt salaten
– Del tomatene i 4 båter
– Skjær agurken og paprikaen i små biter
– Del sitronen i båter
3 Montering i porsjonsglass:
– Legg ca 1 ts dressing i bunnen av hvert glass
– Legg salaten og litt agurk og paprika over og
– Legg på nok en ts med dressing
– Topp rekecocktailen med reker, og
– Pynt med resten av tomat, agurk og paprika
– Legg på eventuelt på en sitronbåt og litt dill på hver rekecocktail
4 Serveres gjerne sammen med ristet brød, og resten av dressingen