Rekesalat med litt sterk ripsdressing

Dette er en litt annen annen vri på den tradisjonelle rekecoctailen. Det er rekecoctail med en rips sau, med et lite sting i. Ønker du den sterkere kan du tilsette mer chili. Når jeg har selskap, og skal server denne retten lager jeg sausen en dag eller to i forveien – og oppbevarer den i kjøleskapet. Da monteres retten på 1-2-3-minutter, når gjestene kommer.

Rekesalat med litt sterk ripsdressing Ingredienser 12- 16 Scampi 2ss Olivenolje Paprikapulver 1 Sjalottløk 200 g Rips 1 Chili (rød) 4 ss Sukker 3 ss Vann 1 ts Maisenna Ca 1 ts Honning 1 pakke Ruccola Flaksalt og pepper (nykvernet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 30 minEnkel

Ingredienser:

12- 16Scampi
2ssOlivenolje
 Paprikapulver
1Sjalottløk
200 gRips
1Chili (rød)
4 ssSukker
3 ssVann
1 tsMaisenna
Ca 1 tsHonning
1 pakkeRuccola
 Flaksalt og pepper (nykvernet)

Rekesalat med litt sterk ripsdressing Ingredienser 12- 16 Scampi 2ss Olivenolje Paprikapulver 1 Sjalottløk 200 g Rips 1 Chili (rød) 4 ss Sukker 3 ss Vann 1 ts Maisenna Ca 1 ts Honning 1 pakke Ruccola Flaksalt og pepper (nykvernet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Skrell og rens scampiene
2 Ha de rensete scampiene i en bolle
– Dryss over paprika, olje og litt salt
– Bland sammen, og
– La det stå
Mens du tilbereder resten
3 Skrell løken, og
– Fin hakk den
– Finhakk chilien
Fjern eventuelt frøene først
– Rens ripsen
4 Lag sausen:
– Varm 1 ss olivenolje,
Middels/høy varme
– Tilsett løken, og
– La det surre til løken e blitt myk og blank
– Tilsett rips, chili, sukker, 3 ss vann og litt salt
– Kok opp
– Sett ned varmen og
– La det hele koke i ca 5 min.
– Sil sausen, og
– Ha den tilbake i kasserollen
– Bland sammen maisenna og bittelitt vann
– Hell den i sausen mens du rører
– Kok opp og la det småkoke i ca 1-2 minutter
– Smak til med honning og salt
5 Vask og tørk salaten
6 Legg opp:
– Fordel salaten i 4 glass eller tallerkener
– Hvis du bruker ukokte scampi:
Ha scampiene og marinaden i en kasserolle
– Varm opp på middelsvarme, og
– La scampiene koke i ca 1 min
Ikke la de koke for lenge da blir de seige
Bare til de akkurat blir rosa
Hvis du bruker kokte scampi:
– Ha de romtempererte scampiene i den varme sausen
– Ta sausen av plata
– Rør rundt
– Legg 3-4 scampi på toppen av hvert glass
– Fordel sausen over
7 Serveres med en skive baguette eller to

Rekesalat med litt sterk ripsdressing Ingredienser 12- 16 Scampi 2ss Olivenolje Paprikapulver 1 Sjalottløk 200 g Rips 1 Chili (rød) 4 ss Sukker 3 ss Vann 1 ts Maisenna Ca 1 ts Honning 1 pakke Ruccola Flaksalt og pepper (nykvernet) https://heidisboble.no/ @heidisboble