Risengrynsgrøt

Risengrynsgrøt, passer godt å lage på en kjøttfrimandag- ja, på en hvilken som helst dag! Da jeg var lita jente var det vanlig med grøt på lørdager, og da jeg studerte var det alltid grøt i kantina på fredager. Jeg hadde ei venninne som gledde seg hele uka til grøten på fredagene. Det var ukas høydepunkt for henne. Jeg synes at grøt passer like godt på en mandag som på en fredag eller lørdag, ja kanskje bedre! Også mine barn elsker grøt, og risengrynsgrøt er nok en av deres mange favoritter. De elsker risengrynsgrøt og spiser det gjerne både til frokost, middag og kvelds – dog ikke på samme dag!

Risengrynsgrøt med sukker, kanel og smørøye
Risengrynsgrøt med sukker, kanel og smørøye

Risengrynsgrøt

Porsjoner Total tid: Vanskelighetsgrad
4 60 min   Lett

Ingredienser:

200 g Ris (grøtris)
2 dl Vann
1 ¼ l Melk
½ ts Salt

Slik gjør du:

  1. Kok ris og vann i 2-3 minutter
  2. Tilsett melk og kok opp under omrøring
  3. La grøten småkoke i 40-50 minutter
  4. Tilsett salt
  5. Serveres med sukker, kanel og smørøye
Risengrynsgrøt med sukker, kanel og smørøye
Risengrynsgrøt med sukker, kanel og smørøye