Rivning av kjøkken

Da har vi kommet så langt at kjøkkenet må ned, så vi kan begynne å bygge det opp igjen. Strengt tatt liker jeg kjøkkenet som det er. På den andre siden er det veldig gammelt og veldig, veldig slitent. Det er ikke pusset opp siden svigerfar og svigermor pusset det opp en gang på 70-tallet, så det er ikke rart at det har behov for en real ansiktsløftning . Sånn ser kjøkkenet ut i dag, eller rettere sagt i går, torsdag:

Kjøkkenet slik det så ut før vi begynte å rive i går

Jeg synes det er et ganske hyggelig kjøkken til å være på et sommerhus. Og strengt tatt kunne vi sikkert bare fikset på det, reparert og malt litt, og fått det til å fungere i noen år til. Men på 70-tallet var den en eller annen som oppfant plastikk-håndtak til dører og skuffer, hvor man måtte sage i dører og skuffer for å montere dem – lurt? Nei, ikke spesielt funksjonelt etter min mening for de de løsner og brekker og er helt umulige. Likevel var de sikkert veldig moderne og flotte den gangen de ble installert. – Kjøkkenet har jo stått i mer enn 40 år, så man kan kanskje ikke forvente mer av et godt brukt kjøkken. Nå er det på tide å bytte det ut med en ny versjon. Og selvfølgelig måtte vi begynne med rivningsarbeidet, på den varmeste dagen så langt denne sommeren. Det var skikkelig varmt!

70-tallet var den en eller annen som oppfant plastikk-håndtak til dører og skuffer, hvor man måtte sage i dører og skuffer for å montere dem ! Men det er ganske hyggelig med skap av tre, og krydderrekke under!

Det er ganske varmt, å rydde ut av et kjøkken i 27 varmegrader. Til tross for varmen, ryddet vi ut av alle skap og skuffer, og stablet det meste på stua. Jeg var skikkelig stolt da det var gjort! Ikke nok med det, vi fikk revet ned og fjernet alle skap! I dag tidlig var det klart til å begynne å male. Vi er kanskje litt på etterskudd, men uansett i kveld blir det nye kjøkkenet levert, og da MÅ iallefall det meste av malingarbeidet være unnagjort – Dagen i dag blir nok en slitsom dag, og i tillegg må jeg pakke …

I går ryddet vi ut av alle skap og skuffer, rev ned kjøkkenet – og i dag er det klart til å begynne å male !