Rød paprika suppe med chili

Dette er den ultimate høst- og vintersuppen, varmer godt og smaker enda bedre.

Rød paprika suppe med chili  Ingredienser:  250 g	Paprika (rød e, 2 stk) 1 	Løk (hakket) 2 fedd	Hvitløk (knust) ½  	Chili (rød) 3 dl	Tomater (flådd og hakket) 6 dl	Grønsakskraft (eller buljong) 2 ts 	Basilikum (hakket) 	Salt og pepper
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 35 min Enkel

Ingredienser:

250 g Paprika (rød e, 2 stk)
1 Løk (hakket)
2 fedd Hvitløk (knust)
1 Chili (rød)
3 dl Tomater (flådd og hakket)
6 dl Grønsakskraft (eller buljong)
2 ts Basilikum (hakket)
  Salt og pepper

Slik gjør du:

1 Vask og rens paprika
– Rens chilien, fjern frøene
(Du kan godt beholde frøene, men da blir suppa sterkere)
–  Rens løken –
2 Skjær et kryss i tomatene, og
– Ha dem i kokende vann i ca ½ min. (til skallet slipper)
– Ta dem ut av vannet, og
– Fjern skallet
3 Skjær paprika og tomater i biter
– Hakk løk, chili og hvitløk
4 Ha tomater, løk, chili, hvitløk og paprika i en kasserolle,
– Tilsett kraften
– Kok opp, mens du rører
– Slå ned varmen, og
– La det småputre i ca. 20 min
Eller til paprikaen er blitt myk
5 Kjør suppa med en stavmikser,
(Eller du kan helle væsken fra grønnsakene, og
Kjøre grønnsakene i en foodprosessor/ blender
Og så helle alt tilbake til kasserollen igjen)
6 – Hakk basilikum, og
– Ha den i suppa
– Varm suppa, og
– Server den gjerne sammen med brød  
Rød paprika suppe med chili Ingredienser: 250 g Paprika (rød e, 2 stk) 1 Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk (knust) ½ Chili (rød) 3 dl Tomater (flådd og hakket) 6 dl Grønsakskraft (eller buljong) 2 ts Basilikum (hakket) Salt og pepper

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s