Dette er den ultimate høst- og vintersuppen, varmer godt og smaker enda bedre.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 35 min | Enkel |
Ingredienser:
250 g | Paprika (rød e, 2 stk) |
1 | Løk (hakket) |
2 fedd | Hvitløk (knust) |
1 | Chili (rød) |
3 dl | Tomater (flådd og hakket) |
6 dl | Grønsakskraft (eller buljong) |
2 ts | Basilikum (hakket) |
Salt og pepper |
Slik gjør du:
1 Vask og rens paprika – Rens chilien, fjern frøene (Du kan godt beholde frøene, men da blir suppa sterkere) – Rens løken – |
2 Skjær et kryss i tomatene, og – Ha dem i kokende vann i ca ½ min. (til skallet slipper) – Ta dem ut av vannet, og – Fjern skallet |
3 Skjær paprika og tomater i biter – Hakk løk, chili og hvitløk |
4 Ha tomater, løk, chili, hvitløk og paprika i en kasserolle, – Tilsett kraften – Kok opp, mens du rører – Slå ned varmen, og – La det småputre i ca. 20 min Eller til paprikaen er blitt myk |
5 Kjør suppa med en stavmikser, (Eller du kan helle væsken fra grønnsakene, og Kjøre grønnsakene i en foodprosessor/ blender Og så helle alt tilbake til kasserollen igjen) |
6 – Hakk basilikum, og – Ha den i suppa – Varm suppa, og – Server den gjerne sammen med brød |
