Sjokoladekake med sjokolademousse – Russeluekake

Nå er det alleredet mai og det er like før vi ser russ i gatene, parkene – ja over alt. Det er egentlig ganske hyggelig med ungdom, livsglede og russ. Jeg bakte kake til Krussejentene (kruss= Kristen russ) som ordnet russerstyr, strøk på merker og tegnet på buksene. Jubelen var stor da de fikk se kaka! Egentlig kan man jo bruke en hvilken som helst kake under marsipanen, men siden dette var til ungdommer – gikk jeg for saftig sjokoladekake med sjokolademoussse som fyll.

Krusselue 2019: sjokoladekake med sjokolademousse Ingredienser – Kakebunnen: 2 dl Hvetemel 2¼ dl Sukker ¾ dl Kakao 1 ts Natron ½ ts Bakepulver ½ ts Salt ½ dl Olje (vegetabilsk) 1 Egg 1¼ dl Rømme 1 ts Vaniljesukker 1 ¼ dl Kaffe (kald) Marsipan, konditorfarge Lakrissnører Ingredienser – Sjokolademousse: 3 plater Gelatin 150 g Kokesjokolade 4 ss Kaffe (sterk) 3 ss Sukker 2 Egg (delte) 3 dl Kremfløte

Russeluekake – saftig sjokoladekake med sjokolademousse

Ingredienser – Kakebunnen:

2 dl Hvetemel
2¼ dl Sukker
¾ dl Kakao
1 ts Natron
½ ts Bakepulver
½ ts Salt
½ dl Olje (vegetabilsk)
1 Egg
1¼ dl   Rømme
1 ts Vaniljesukker
1 ¼ dl   Kaffe (kald)
   
  Marsipan, konditorfarge
  Lakrissnører

Ingredienser – Sjokolademousse:

3 plater   Gelatin
150 g Kokesjokolade 
4 ss Kaffe (sterk)
3 ss Sukker
2 Egg (delte)
3 dl Kremfløte

Slik gjør du – kakebunnen:

Sett ovnen på 175°C
Smør ei rund form kakeform
Ha alle tørre ingredienser i en bakstebolle
Visp sammen melk, egg, olje og vanilje
Vispes den inn i de tørre ingrediensene
Visp forsiktig inn kaffen
Stekes midt i ovnen i ca 20 min.
Avkjøles

Slik gjør du – Sjokolademousse:

Hakk sjokoladen og smelt den sammen med kaffe
Ta sjokoladen vekk fra varmen og rør inn gelatinen
La sjokoladeblandingen avkjøles noe
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker
Visp eggehvitene stive
Visp kremfløten stiv (men myk)
Bland sjokolade og eggedosis
Bland forsiktig inn eggehviter
Bland forsiktig inn kremen
Krusselue 2019: sjokoladekake med sjokolademousse Ingredienser – Kakebunnen: 2 dl Hvetemel 2¼ dl Sukker ¾ dl Kakao 1 ts Natron ½ ts Bakepulver ½ ts Salt ½ dl Olje (vegetabilsk) 1 Egg 1¼ dl Rømme 1 ts Vaniljesukker 1 ¼ dl Kaffe (kald) Marsipan, konditorfarge Lakrissnører Ingredienser – Sjokolademousse: 3 plater Gelatin 150 g Kokesjokolade 4 ss Kaffe (sterk) 3 ss Sukker 2 Egg (delte) 3 dl Kremfløte
Utsnitt av sjokoladekaka med sjoklolademousse før den blir pyntet med rød marsipan

Montering:

  • Skjær kaka i to
  • Legg bunnen i kakeforma
  • Ha på sjokolademousse
  • Legg over den andre halvdelen
  • Legg over sjokolademousse
  • La kaka stå, noen timer, i kjøleskapet
  • Ta kaka forsiktig ut av forma
  • Pisk litt kremfløte og kle kaka
  • Farg marsipanen, kjevle den ut, og kle kaka
  • Form den som en russele
  • Flett lakrissnører til dusk
  • Skjermen er laget av svart marsipan
  • og penslet med svart konditorfarge for å gjøre den ekstra blank
Krusselue 2019: sjokoladekake med sjokolademousse Ingredienser – Kakebunnen: 2 dl Hvetemel 2¼ dl Sukker ¾ dl Kakao 1 ts Natron ½ ts Bakepulver ½ ts Salt ½ dl Olje (vegetabilsk) 1 Egg 1¼ dl Rømme 1 ts Vaniljesukker 1 ¼ dl Kaffe (kald) Marsipan, konditorfarge Lakrissnører Ingredienser – Sjokolademousse: 3 plater Gelatin 150 g Kokesjokolade 4 ss Kaffe (sterk) 3 ss Sukker 2 Egg (delte) 3 dl Kremfløte
Russeluekake – saftig sjokoladekake med sjokolademousse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s