Rustikk loff etter oppskrift fra Baker Brun

Vel hjemme fra Spania, kaste jeg meg rundt og bakte rustikk loff etter oppskrift fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” (side 26-27) i dag. Jeg vet ikke noe som er hyggeligere enn å bake gjærbakst. Det er liksom noe veldig hyggelig knyttet til det å arbeide med gjærdeiger – spesielt når de er så samarbeidsvillige som denne Og det beste av alt er når duften av nybakt brød brer seg ut over hele huset – det må være den beste duften av alle.

Rustikk loff etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: 6 dl Vann ½ pk Gjær 1 Egg 2 ts Salt 1 kg Hvetemel 2 ss Olivenolje
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
2 loff 3 timer Enkelt

Ingredienser:

6 dl Vann
½ pk Gjær
1 Egg
2 ts Salt
1 kg Hvetemel
2 ss Olivenolje

Slik gjør du:

1 Bland gjær og 5 dl fingervarmt vann
– Tilsett de øvrige ingrediensene, og
– Elt godt
– Når deigen er neste ferdig eltet,
tilsettes resten av vannet
– litt etter litt i små mengder
Deigen skal være litt løs
2 Dekk bakstebollen med plast,
– La deigen heve til dobbel størrelse
(ca. 90 min.)
3 Hell deigen ut på et lett melet bakstebord og,
– Del den i to like stor emner
– Form emnene som avlange boller
med en liten spiss i enden,
– La dem hvile under et klede i 15 min.
– Slå på ovnen 250 grader
4 Lag skrå snitt på toppen av brødene
5 Stek brødene midt i oven på 250 grader i ca 10 min.
– Senk temperaturen til 215 grader, og
– Stek videre i ca. 30 min.
– Avkjøl på rist
Rustikk loff etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: 6 dl Vann ½ pk Gjær 1 Egg 2 ts Salt 1 kg Hvetemel 2 ss Olivenolje

mmm …. nybakt brød! Takk igjen Baker Brun for en flott oppskrift, som gav et flott resultat!

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst

Oppskriftene er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s