Skip to content
Heidis boble logo

Heidis boble

Heidis boble – 100% meg

  • Hjem
  • Kontakt
  • Om Heidis boble
    • Om Heidi
      • K for Kreft
    • Om Odd
    • Om Svetlana
    • Sommerprosjektet 2020
    • Om Heidis boble: forhistorien
    • Heidisboble – 3 ÅR!
  • HEIDIS BOKHYLLE – (bokanmeldelser)
  • OPPSKRIFTER
    • DRIKKER – varme, kalde, alkoholfrie mm (A-Å)
    • FROKOST (A-Å)
    • LUNSJ i pakke og på fat (A-Å)
    • SALATER OG SMÅRETTER
    • MIDDAGSBORD
    • GJÆRBAKST OG SØT GJÆRBAKST
    • KAKER OG DESSERTER (A-Å)
    • FRUKT og GRØNT (oppskrift etter råvare A-Å)
    • HEIDISBOBLE TESTER …  
  • SELMA – et hundeliv
  • Heidis syrom (A-Å)
  • ODDS HJØRNE (Odds øl)

SAFRAN – Lag noe godt med safran

For å komme til oppskriftene, trykk på linken ved siden av eller under bildet:

Kamskjell med safransaus Ingredienser: 12 Kamskjell 1 ss Olje (nøytral, f.eks .soya) Salt, pepper 4 ss Lodderogn Tips! Du kan godt bruke ferdig fiskekraft til den retten i steden for å koke den selv. Men da må du være forsiktig med innkokingen av kraften, for mange av de ferdige fiskekraftene er allerede ganske konsentrerte (og salte) Fiskekraft Kraft (ca 2 ½ liter): 2 ½ l Vann (kaldt) 1 kg Fisk (ben, skinn, hode mm) 1 Løk 1 Potet 1 Laubærblad 3 fedd Hvitløk ½ Chili (valgfritt) Salt ¼- ½ ts Safran Safransaus; 2 dl Fiskekraft ¼- ½ ts Safran Salt 1 dl Fløte 3 ss Smør 4 ts Lodderogn https://heidisboble.no/ @heidisboble

Kamskjell med safransaus – for oppskrift, trykk HER

Lussekatter etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: 200 g Smør (mykt) 5 dl Melk 1 pk Gjær ¼ g Safran 1 ts Salt 2 dl Sukker 2 Egg 18-20 dl Hvetemel 2 ss Rosiner 1 Egg (sammenvispet)

Lussekatter – for oppskrift, trykk HER

Paella – Paella de pescado Ingredienser: 600 g Ris 2 Tomater 1 Løk (hakket) 1 Paprika (grønn) 300 g Hvit fisk (uten ben) ½ pk Paella krydder (salt og safran) 6 ss Oliven olje 2 l Fiskekraft Salt ¼- ½ ts Safran Kraft: 2 ½ l Vann (kaldt) 1 kg Fisk (ben, skinn, hode mm) 1 Løk 1 Potet 1 Laubærblad 3 fedd Hvitløk ½ Chili (valgfritt) Salt ¼- ½ ts Safran Pynt (valgfritt): Scampi / reker Blåskjell https://heidisboble.no/ @heidisboble

Paella med fisk (Paella de pescado) – for oppskrift, trykk HER

Safranpannacotta Ingredienser: 3 pl Gelatin 1 ½ dl Kremfløte 1 ½ dl Melk (gjerne 0.5%) 2-3 ss Sukker ¼ g Safran 2 dl Kvarg (naturell - gjerne fettfri) Tips! Kvarg kan byttes ut med yoghurt naturell om du ønsker Topping (forslag): 2 Kiwier 2 Mandariner https://heidisboble.no/ @heidisboble

 Safranpannacotta – for oppskrift, trykk HER

Søk i bloggen

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 292 other subscribers.

Archives

  • Jan 2023 (19)
  • Dec 2022 (30)
  • Nov 2022 (28)
  • Oct 2022 (28)
  • Sep 2022 (28)
  • Aug 2022 (28)
  • Jul 2022 (28)
  • Jun 2022 (30)
  • May 2022 (30)
  • Apr 2022 (27)
  • Mar 2022 (31)
  • Feb 2022 (28)
  • Jan 2022 (32)
  • Dec 2021 (34)
  • Nov 2021 (29)
  • Oct 2021 (33)
  • Sep 2021 (32)
  • Aug 2021 (33)
  • Jul 2021 (32)
  • Jun 2021 (30)
  • May 2021 (29)
  • Apr 2021 (27)
  • Mar 2021 (30)
  • Feb 2021 (28)
  • Jan 2021 (31)
  • Dec 2020 (34)
  • Nov 2020 (35)
  • Oct 2020 (30)
  • Sep 2020 (30)
  • Aug 2020 (32)
  • Jul 2020 (29)
  • Jun 2020 (30)
  • May 2020 (31)
  • Apr 2020 (30)
  • Mar 2020 (31)
  • Feb 2020 (29)
  • Jan 2020 (31)
  • Dec 2019 (30)
  • Nov 2019 (30)
  • Oct 2019 (32)
  • Sep 2019 (30)
  • Aug 2019 (31)
  • Jul 2019 (32)
  • Jun 2019 (33)
  • May 2019 (34)
  • Apr 2019 (32)
  • Mar 2019 (43)
  • Feb 2019 (28)

Category Cloud

Asiatisk Baker Brun Blogginnlegg brød Bøker dessert fisk forrett Fra mormors kokebok Fredagskos frokost Frukt & Bær Gjærbakst grønnsaker Høst Italiensk mat Jul & Advent Kaker Kjeks kjøttfritt lunsj Merkedager - Spesielle dager Middag norsk tradisjonsmat Oppskrift Sesongvare Spania tilbehør Utfordringen 2020 vegetar
Follow Heidis boble on WordPress.com
Blog at WordPress.com.
  • Follow Following
    • Heidis boble
    • Join 40 other followers
    • Already have a WordPress.com account? Log in now.
    • Heidis boble
    • Customise
    • Follow Following
    • Sign up
    • Log in
    • Copy shortlink
    • Report this content
    • View post in Reader
    • Manage subscriptions
    • Collapse this bar
 

Loading Comments...