Scampi i bønnesaus er en enkel og veldig god forrett.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 10 min | Enkel |

Ingredienser:
2 ss | Olje (soya, raps, eller peanøtt) |
1 ts | Hvitløk (finhakket) |
1 ts | Ingefær (feersk, finhakket) |
1 ss | Misopasta (Aka misopaste) |
1 ss | Bønnepasta (Sichuan salted black beans) |
12-16 | Scampi |
½ ts | Soyasaus (lys) |
1 ts | Risvin (Shannoxing eller annen) |
1 ts | Sukker |
1 | Chili (rød, med eller uten frø) |
4 ss | Kyllingkraft |
1 ss | Vårløk (finhakket) |

Slik gjør du:
1 Skrell og finhakk hvitløk og ingefær – Hakk chili – Skjær vårløk i skiver |
2 Varm en wok, og – Ha i oljen – Rør inn hvitløken – Tilsett ingefær og – Rør – La det steke i ca 1 min til det begynner å dufte hvitløk og ingefær Rør hele tiden |
3 Rør inn misopastaen og bønnepastaen – Rør så inn sukker, chili, soyasaus, risvin og kyllingkraft – La det steke i ca 1 min Mens du rører |
4 Tilsett scampiene – Rør om, så det kommer saus på alle ENTEN 4 A Hvis du bruker rå scampi – La det koke til scampiene skifter farge ELLER 4 B Hvis du bruker ferdig kokte scampi – Bare varm scampiene raskt i sausen |
5 Strø vårløk over og server med en gang Gjerne sammen med litt ris |
