På biltur stoppet vi på en Shell-stasjon for å kjøpe is, men ble fristet av en pakke boller med sjokoladebiter og vaniljekrem. Og de var gode – så jeg tenkte at dette kan jeg prøve å bake hjemme også – og de ble faktisk enda bedre! Her er oppskriften jeg brukte for å gjennskape disse bollene:

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad: |
ca 16 stk | 2t 30 min. | Middels |

Ingredienser:
1 l | Hvetemel |
1 pk | Gjær |
1 dl | Sukker |
1 ts | Kardemomme |
3 ½ dl | Melk |
100 g | Margarin |
100 g | Kokesjokolade (grov hakket) |
1 | Egg til pensling (valgfritt) |
Vaniljekrem:
5 dl | Melk |
1 | Egg |
40 g | Smør |
100 g | Sukker |
1 ss | Vaniljesukker |
35 g | Maisenna |


Slik gjør du:
1 Hakk sjokoladen – Smelt smør i en kasserolle – Tilsett melka, og – Varm til ca 37 grader – Hell den over i en bakstebolle |
2 Løs gjæra opp i melkeblandingen – Rør godt så det ikke blir noen klumper |
3 Tilsett mel, sukker og kardemomme |
4 Eltes til deigen er smidig og glatt Hvis diegen er klissete tilsettes litt mer mel – Tilsett sjokoladebiten på slutten av etingen , og – Elt noen min .til |
5 Legg plastikk over bakstebollen, og – Sett til den heving ca 45-60 min. |
6 Lag vaniljekremen: – Ha alle ingrediensene i en kasserolle – Kok opp under omrøring På middels varme – La det koke i ca 1-2 min på svak varme – Hell vaniljekremen i en bolle – Dekk med plast Helt ned til kremen – La det avkjøle seg |
7 Når deigen er ferdig hevet – Helles den ut på et bakebord Ha gjerne litt mel under |
8 Del deigen i 16 biter, og – Trill runde boller – Settes på bakepapirdekket stekeplate – La bollene etterheve i ca 15 min til ca. dobbel størrelse |
9 Bruk fire fingre og trekk ut ei grp i hver av bollene – Legg 1-2 ss vaniljekrem i hvert hull – Pensles eventuelt med egg |


10 Stekes i ca.10-15 minutter på 200 grader |
11 Avkjøles på rist |

