Sitronkjeks (myke)

Disse sitronkjeksene er store, litt myke og fantastisk gode!

 

Sitronkjeks (myke) Ingredienser 100 g Smør (mykt) 2 dl Sukker 2 ss Brunt sukker 1 Egg 1 ss Sitron ekstrakt 2 ss Sitronskall (revet) 1 ss Honning 5 dl Hvetemel 2 ts Maisenna 1 ts Bakepulver 2 ss Sitronsaft (presset) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12 kjeks3 ½ timeEnkel

Ingredienser:

100 gSmør (mykt)
2 dlSukker
2 ssBrunt sukker
1Egg
1 ssSitron ekstrakt
2 ssSitronskall (revet)
1 ssHonning
5 dlHvetemel
2 tsMaisenna
1 tsBakepulver
2 ssSitronsaft (presset)

Sitronkjeks (myke) Ingredienser 100 g Smør (mykt) 2 dl Sukker 2 ss Brunt sukker 1 Egg 1 ss Sitron ekstrakt 2 ss Sitronskall (revet) 1 ss Honning 5 dl Hvetemel 2 ts Maisenna 1 ts Bakepulver 2 ss Sitronsaft (presset) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ha smør, sukker, egg, sitronskall og sitronekstrakt i bolle
– Pisk (på høy/middels hastighet) til det er lyst og luftig
Ca 4 min
– Skrap ned sidene
2 Tilsett honningen
– Visp videre i ca. 2 min.
– Skrap ned sidene
3 Ha i hvetemel, maisenna, og
– Legg i 1 ts bakepulver i en haug over melet
– Ha sitronsafta over bakepulveret Så det bruser
– Pisk videre på lav hastighet
Til alt er blandet
Ca 1 min.
4 Ha deigen over i en plastpose
– Legg den i kjøleskapet i minst 3 timer
Men gjerne lengre
Den kan ligge opp til 5 dager
Eller den kan fryses til du skal steke kjeksene
NB! men ikke prøv å steke kjeksene uten at de er skikkelig nedkjølte på forhånden
5 Sett ovnen på 175 grader
– Legg bakepapir på to bakeplater
6 Del deigen i ca 12 biter, og
– Legg dem som dem på bakepapiret
Jeg bruker ca. 6 på hver plate
Hvis du ønsker rundere kjeks kan du trille deigbitene til en kule
Legg den på bakepapiret og trykke den forsiktig litt ned
NB! Det en kan også lage mindre kjeks om en ønsker
7 Stekes i 12-15 min
Bare til endene har samlet seg, og overflaten har satt seg
Selv om de er litt blasse og litt uferdige i midten
8 Avkjøles på stekebrettet i ca. 10 min. før de spises
Hvis det blir igjen noen kjeks kan de pakkes i plast og fryses

Sitronkjeks (myke) Ingredienser 100 g Smør (mykt) 2 dl Sukker 2 ss Brunt sukker 1 Egg 1 ss Sitron ekstrakt 2 ss Sitronskall (revet) 1 ss Honning 5 dl Hvetemel 2 ts Maisenna 1 ts Bakepulver 2 ss Sitronsaft (presset) https://heidisboble.no/ @heidisboble