Disse sitronkjeksene er store, litt myke og fantastisk gode!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
12 kjeks | 3 ½ time | Enkel |
Ingredienser:
100 g | Smør (mykt) |
2 dl | Sukker |
2 ss | Brunt sukker |
1 | Egg |
1 ss | Sitron ekstrakt |
2 ss | Sitronskall (revet) |
1 ss | Honning |
5 dl | Hvetemel |
2 ts | Maisenna |
1 ts | Bakepulver |
2 ss | Sitronsaft (presset) |

Slik gjør du:
1 Ha smør, sukker, egg, sitronskall og sitronekstrakt i bolle – Pisk (på høy/middels hastighet) til det er lyst og luftig Ca 4 min – Skrap ned sidene |
2 Tilsett honningen – Visp videre i ca. 2 min. – Skrap ned sidene |
3 Ha i hvetemel, maisenna, og – Legg i 1 ts bakepulver i en haug over melet – Ha sitronsafta over bakepulveret Så det bruser – Pisk videre på lav hastighet Til alt er blandet Ca 1 min. |
4 Ha deigen over i en plastpose – Legg den i kjøleskapet i minst 3 timer Men gjerne lengre Den kan ligge opp til 5 dager Eller den kan fryses til du skal steke kjeksene NB! men ikke prøv å steke kjeksene uten at de er skikkelig nedkjølte på forhånden |
5 Sett ovnen på 175 grader – Legg bakepapir på to bakeplater |
6 Del deigen i ca 12 biter, og – Legg dem som dem på bakepapiret Jeg bruker ca. 6 på hver plate Hvis du ønsker rundere kjeks kan du trille deigbitene til en kule Legg den på bakepapiret og trykke den forsiktig litt ned NB! Det en kan også lage mindre kjeks om en ønsker |
7 Stekes i 12-15 min Bare til endene har samlet seg, og overflaten har satt seg Selv om de er litt blasse og litt uferdige i midten |
8 Avkjøles på stekebrettet i ca. 10 min. før de spises Hvis det blir igjen noen kjeks kan de pakkes i plast og fryses |
