Hva slår vel sjokolademousse som dessert? Det passer like godt på en hverdag, som til en fest. Like dekorativt og festlig uansett om du serverer den i høye eller i lave glass. Du kan pynte med sjokolade, karamelliserte cashewnøtter og/eller bringebær. Vel bekomme!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 30 min | Enkel/middels |
Ingredienser:
| 3 plater | Gelatin |
| 150 g | Kokesjokolade |
| 4 ss | Kaffe (sterk) |
| 3 ss | Sukker |
| 2 | Egg (delte) |
| 3 dl | Kremfløte |

Slik gjør du:
| 1 Hakk sjokoladen, og – Smelt den sammen med kaffe |
| 2 Ta sjokoladen vekk fra varmen, og – Rør inn gelatinen |
| 3 La sjokoladeblandingen avkjøles noe |
| 4 Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker |
| 5 Visp eggehvitene stive |
| 6 Visp kremfløten stiv (men myk) |
| 7 Bland sjokolade og eggedosis |
| 8 Bland forsiktig inn kremen |
| 9 Bland forsiktig inn eggehvitene |
| 10 Fordeles i porsjonsskåler |
| 11 La den stå noen timer, i kjøleskapet for å stivne |

