Sjokolademousse

Hva slår vel sjokolademousse som dessert? Det passer like godt på en hverdag, som til en fest. Like dekorativt og festlig uansett om du serverer den i høye eller i lave glass. Du kan pynte med sjokolade, karamelliserte cashewnøtter og/eller bringebær. Vel bekomme!

Sjokolademousse Ingredienser: 3 plater Gelatin 150 g Kokesjokolade 4 ss Kaffe (sterk) 3 ss Sukker 2 Egg (delte) 3 dl Kremfløte
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4   30 min   Enkel/middels

Ingredienser:

3 plater   Gelatin
150 g Kokesjokolade 
4 ss Kaffe (sterk)
3 ss Sukker
2 Egg (delte)
3 dl Kremfløte
Sjokolademousse Ingredienser: 3 plater Gelatin 150 g Kokesjokolade 4 ss Kaffe (sterk) 3 ss Sukker 2 Egg (delte) 3 dl Kremfløte
Sjokolademoussé med bringebær i høye glass blir det en dekorativ dessert

Slik gjør du:

1 Hakk sjokoladen, og
– Smelt den sammen med kaffe
2 Ta sjokoladen vekk fra varmen, og
– Rør inn gelatinen
3 La sjokoladeblandingen avkjøles noe
4 Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker
5 Visp eggehvitene stive
6 Visp kremfløten stiv (men myk)
7 Bland sjokolade og eggedosis
8 Bland forsiktig inn kremen
9 Bland forsiktig inn eggehvitene
10 Fordeles i porsjonsskåler
11 La den stå noen timer, i kjøleskapet for å stivne
Sjokolademousse Ingredienser: 3 plater Gelatin 150 g Kokesjokolade 4 ss Kaffe (sterk) 3 ss Sukker 2 Egg (delte) 3 dl Kremfløte
Sjokolademoussé med sjokoladepynt med gull og karamelliserte cashewnøtter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s