Hva slår vel sjokolademousse som dessert? Det passer like godt på en hverdag, som til en fest. Like dekorativt og festlig uansett om du serverer den i høye eller i lave glass. Du kan pynte med sjokolade, karamelliserte cashewnøtter og/eller bringebær. Vel bekomme!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min | Enkel/middels |
Ingredienser:
3 plater | Gelatin |
150 g | Kokesjokolade |
4 ss | Kaffe (sterk) |
3 ss | Sukker |
2 | Egg (delte) |
3 dl | Kremfløte |

Slik gjør du:
1 Hakk sjokoladen, og – Smelt den sammen med kaffe |
2 Ta sjokoladen vekk fra varmen, og – Rør inn gelatinen |
3 La sjokoladeblandingen avkjøles noe |
4 Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker |
5 Visp eggehvitene stive |
6 Visp kremfløten stiv (men myk) |
7 Bland sjokolade og eggedosis |
8 Bland forsiktig inn kremen |
9 Bland forsiktig inn eggehvitene |
10 Fordeles i porsjonsskåler |
11 La den stå noen timer, i kjøleskapet for å stivne |
