Sjokolademoussé i sjokoladeskåler, mandelstang og sjokoladepynt med sølvkuler

Sjokolademoussé med mandelstang, pyntet med sjokolade og sølvkuler – den ultimate fest desserten. – Skikkelig god, og veldig dekorativ.

Sjokolademoussé med mandelstang, pyntet med sjokolade og sølvkuler Ingredienser: Sjokoladeskåler, og pynt: 200 g Kokesjokolade 15 Muffinsformer Kakestrø - glitter Sjokolademousse: 3 plater Gelatin 150 g Kokesjokolade 4 ss Kaffe (sterk) 3 ss Sukker 2 Egg (delte) 3 dl Kremfløte Mandelstang: 500 g Mandler (malte) 500 g melis 3-4 Eggehviter Kokesjokolade Mandelflak

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4  30 min  Enkel/middels

Ingredienser:

Sjokoladeskåler, og pynt:

200 gKokesjokolade
15Muffinsformer
Kakestrø – glitter

Sjokolademousse:

3 plater  Gelatin
150 gKokesjokolade 
4 ssKaffe (sterk)
3 ssSukker
2Egg (delte)
3 dlKremfløte

Mandelstang:

500 gMandler (malte)
500 gmelis
3-4Eggehviter
 Kokesjokolade
 Mandelflak

Suksessmakroner (etter oppskrift fra Baker Brun) Ingredienser: Topping: 200 g Kokesjokolade 15 Muffinsformer Suksesskrem: 1 dl Kremfløte 125 g Sukker 4 Eggeplommer 1 Vaniljestang (2 ts vaniljesukker) 150 g Smør (ekte) Mandelbunn: 500 g Mandler 500 g Sukker 7 Eggehviter

Slik gjør du:

Sjokoladeskåler og pynt:

1 Lag sjokoladeskålene:
– Smelt sjokoladen over vannbad
– Smør muffinsformene sjokoladen (gjerne 2 ganger)
Sjokoladen blir blankest hvis du bruker
silikonformer,
men vanlige former av papir går også bra
– Avkjøl i kjøleskap
2 Lag sjokoldepynt:
– Legg et bakepapir på kjøkkenbenken
– Legg en liten teskje av den smeltede sjokoladen på bkepapiret
– Bruk den flate siden av en kniv, til å stryke sjokoladen tynt og flatt utover
– Dryss på med glitter og kakestrø
– Avkjøl i kjøleskap
Suksessmakroner (etter oppskrift fra Baker Brun) Ingredienser: Topping: 200 g Kokesjokolade 15 Muffinsformer Suksesskrem: 1 dl Kremfløte 125 g Sukker 4 Eggeplommer 1 Vaniljestang (2 ts vaniljesukker) 150 g Smør (ekte) Mandelbunn: 500 g Mandler 500 g Sukker 7 Eggehviter

Sjokolademousse:

1 Hakk sjokoladen, og
– Smelt den sammen med kaffe
2 Ta sjokoladen vekk fra varmen, og
– Rør inn gelatinen
3 La sjokoladeblandingen avkjøles noe
4 Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker
5 Visp eggehvitene stive
6 Visp kremfløten stiv (men myk)
7 Bland sjokolade og eggedosis
8 Bland forsiktig inn kremen
9 Bland forsiktig inn eggehvitene
10 Fordeles mousseen i sjokoladeskålene
11 La den stå noen timer, i kjøleskapet for å stivne
Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er sjokoladedessert-pc3a5-hvitt-fat.jpg

Mandlestang:

1 Mal mandlene, og
– Bland dem sammen med melis og 3 eggehviter
Deigen skal ikke være hard og smuldret, eller bløt og klisset
2 Sett stekeovnen på 180 grader, og
– Legg bakepapir på 2 stekeplater
3 Rull til litt lang pølser
Ca. 1 ½ cm tykke, og
– Del opp i ønskede lengder
– Rull lengdene i mandelflak, og
– Legg dem på stekebrettene
4 Stekes midt i ovnen i ca. 12 min.
– Avkjøles på rist
5 Smelt sjokolade i vannbad,
– Dypp de avkjølte stengene i sjokolade, og
– Legg dem på et brett med bakepapir eller plast
6 Oppbevares i kjøleskap 7-14 dager
– eller legges i fyseren
Mandelstang etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 500 g Mandler (malte) 500 g melis 3-4 Eggehviter Kokesjokolade Mandelflak

Tips! Mandelstangen kan lages mange dager i forveien – bare legg en i fryseren – egner seg godt til frysing. Ja, de smaker faktisk enda bedre etter en tur i fryseren.

Monter sjokoladedesserten:

1 Legg sjokolademousseen på et fat
– Legg en mandelstang ved siden av
– Pynt med sjokoladeflaket med sølvkuler
Sjokolademoussé med mandelstang, pyntet med sjokolade og sølvkuler Ingredienser: Sjokoladeskåler, og pynt: 200 g Kokesjokolade 15 Muffinsformer Kakestrø - glitter Sjokolademousse: 3 plater Gelatin 150 g Kokesjokolade 4 ss Kaffe (sterk) 3 ss Sukker 2 Egg (delte) 3 dl Kremfløte Mandelstang: 500 g Mandler (malte) 500 g melis 3-4 Eggehviter Kokesjokolade Mandelflak