Dette er super enkle pepperkaker, som smaker godt. De kan serveres med eller uten sjokoladetrekk, eller noen av hver. Oppskriften er fra farmor si kokebok, men hun serverte dem uten sjokoladetrekk.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 100 | 1 time | Enkel |

Ingredienser:
150 g | Smør |
2 ½ dl | Sukker |
½ dl | Sirup |
1 ss | Kanel |
½ ss | Nellik |
½ ss | Ingefær |
1 ts | Kardemomme |
½ ss | Natron |
1 dl | Vann |
7 ½ dl | Hvetemel |
1 dl | Mandler (hakkete) |
Sjokoladedypp (valgfritt):
170 g | Mørk sjokolade |
115 g | Smør |
1 ss | Sirup (lys) |

Slik gjør du:
1 Hakk mandler |
2Visp smør, sukker og sirup porøst – Rør inn krydder og natron – Rør inn vann og mel – Rør inn de hakkete mandlene |
3 Hell deigen ut på et bakebord, og – Rull deigen til to lange pølser – Pakk deigen inn i plast og – Legg den i kjøleskapet i minst 1 time Gjerne natta over |
4 Legg bakepapir på stekeplater – Sett ovnen på 190 grader |
5 Skjær rullene i ca 2-3 mm tykke pepperkaker – Legg dem på stekeplatene |
6 Stekes midt i ovnen i ca 8 min – Legg dem over på rist, og – La dem avkjøles |
8 Lag sjokoladedyppet: – Ha sjokolade, smør og sirup i en ildfast bolle – Ha bolle over et vannbad, NB bollen skal ikke røre vannet, og vannet skal ikke koke Bare nesten – Rør av og til sjokoladen er smeltet og alt er blandet Ca 4 min. – Ta sjokoladeblandingen av varmen – Sil sjokoladeblandingen over i en bolle – La den avkjøle seg til den er nesten romtemperert |
9 Legg bakepapir på et stekebrett |
11 Dypp en og en pepperkake halvveis ned i sjokoladeblandingen – Legg den på stekebrettet og – La den ligge til sjokoladen er stivnet Ca 30 min. |
