Skårne pepperkake med eller uten sjokoladetrekk

Dette er super enkle pepperkaker, som smaker godt. De kan serveres med eller uten sjokoladetrekk, eller noen av hver. Oppskriften er fra farmor si kokebok, men hun serverte dem uten sjokoladetrekk.

Skårne pepperkake med eller uten sjokoladetrekk Ingredienser 150 g Smør 2 ½ dl Sukker ½ dl Sirup 1 ss Kanel ½ ss Nellik ½ ss Ingefær 1 ts Kardemomme ½ ss Natron 1 dl Vann 7 ½ dl Hvetemel 1 dl Mandler (hakkete) Sjokoladedypp (valgfritt): 170 g Mørk sjokolade 115 g Smør 1 ss Sirup (lys) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 1001 timeEnkel

Skårne pepperkake med eller uten sjokoladetrekk Ingredienser 150 g Smør 2 ½ dl Sukker ½ dl Sirup 1 ss Kanel ½ ss Nellik ½ ss Ingefær 1 ts Kardemomme ½ ss Natron 1 dl Vann 7 ½ dl Hvetemel 1 dl Mandler (hakkete) Sjokoladedypp (valgfritt): 170 g Mørk sjokolade 115 g Smør 1 ss Sirup (lys) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

150 gSmør
2 ½ dlSukker
½ dlSirup
1 ssKanel
½ ssNellik
½ ssIngefær
1 tsKardemomme
½ ssNatron
1 dlVann
7 ½ dlHvetemel
1 dlMandler (hakkete)

Sjokoladedypp (valgfritt):

170 gMørk sjokolade
115 gSmør
1 ssSirup (lys)

Skårne pepperkake med eller uten sjokoladetrekk Ingredienser 150 g Smør 2 ½ dl Sukker ½ dl Sirup 1 ss Kanel ½ ss Nellik ½ ss Ingefær 1 ts Kardemomme ½ ss Natron 1 dl Vann 7 ½ dl Hvetemel 1 dl Mandler (hakkete) Sjokoladedypp (valgfritt): 170 g Mørk sjokolade 115 g Smør 1 ss Sirup (lys) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Hakk mandler
2Visp smør, sukker og sirup porøst
– Rør inn krydder og natron
– Rør inn vann og mel
– Rør inn de hakkete mandlene
3 Hell deigen ut på et bakebord, og
– Rull deigen til to lange pølser
– Pakk deigen inn i plast og
– Legg den i kjøleskapet i minst 1 time
Gjerne natta over
4 Legg bakepapir på stekeplater
– Sett ovnen på 190 grader
5 Skjær rullene i ca 2-3 mm tykke pepperkaker
– Legg dem på stekeplatene
6 Stekes midt i ovnen i ca 8 min
– Legg dem over på rist, og
– La dem avkjøles
8 Lag sjokoladedyppet:
– Ha sjokolade, smør og sirup i en ildfast bolle
– Ha bolle over et vannbad,
NB bollen skal ikke røre vannet, og vannet skal ikke koke
Bare nesten
– Rør av og til sjokoladen er smeltet og alt er blandet Ca 4 min.
– Ta sjokoladeblandingen av varmen
– Sil sjokoladeblandingen over i en bolle
– La den avkjøle seg til den er nesten romtemperert
9 Legg bakepapir på et stekebrett
11 Dypp en og en pepperkake halvveis ned i sjokoladeblandingen
– Legg den på stekebrettet og
– La den ligge til sjokoladen er stivnet Ca 30 min.

Skårne pepperkake med eller uten sjokoladetrekk Ingredienser 150 g Smør 2 ½ dl Sukker ½ dl Sirup 1 ss Kanel ½ ss Nellik ½ ss Ingefær 1 ts Kardemomme ½ ss Natron 1 dl Vann 7 ½ dl Hvetemel 1 dl Mandler (hakkete) Sjokoladedypp (valgfritt): 170 g Mørk sjokolade 115 g Smør 1 ss Sirup (lys) https://heidisboble.no/ @heidisboble