Dette er en oppskrift fra Nigella Lawson, hun kaller den Ham in coke. Jeg har oversatt oppskriften og kaller den Skinke i Cola. Nigella hevdet at dette var godt, og det ser godt ut, men det er ikke det! Det er absolutt ikke godt!!!!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | Enkel |
Ingredienser:
2 kg | Skinke (lettrøkt) |
1 | Løk (Hakket) |
2 l | Coca-Cola |
Glasering:
10-12 | Nellikspiker |
1 ½ ss | Mørk sirup |
2 ts | Sennepspulver |
2 ss | Sukker (lyst brunt) |

Slik gjør du:
1 Hakk løken |
2 Legg skinken i en kasserolle med svoren ned – Tilsett løken og – Hell over Cola – Kok opp – Slå ned varmen, og – Legg over et lokk (ikke helt tettsittende) – La kjøttet trekke i ca. 2 ½ time (½ time + ca. 1 time pr. kg) NB! Hvis skinken er kjøleskapskald legg til 15-20 min. til koketiden |
3 Ta Skinken ut av krafta (NB IKKE TØM UT KRAFTA – du kan lage svart bønnesuppe) |
ALTERNATIV A – skal spise skinka i dag: |
4A Sett stekeovnen på 240 grader, og – Ha folie i en ildfast form |
5A La Skinka avkjøles litt (Så den blir lettere å arbeide med) – Fjern svoren, men ikke fettet – Skjær store ruter i fettet med en skarp kniv – Klapp forsiktig sennep og sukker inn i fettet – Smør sirupen jevnt utover skinka – Stikk en nellikspiker i hver rute |
6A Legg skinka i den foliekledde forma, og – Stek i ca. 10 min. Til glasuren er blitt brun og har fått bobler |
ALTERNATIV B: skal spise skinka i morgen: – Avkjøl skinka helt, og fortsett i morgen |
4B Sett stekeovnen på 180 grader, og – Ha folie i en ildfast form |
5B Fjern svoren, men ikke fettet – Skjær store ruter i fettet med en skarp kniv – Klapp forsiktig sennep og sukker inn i fettet – Smør sirupen jevnt utover skinka – Stikk en nellikspiker i hver rute |
6B Legg skinka i den foliekledde forma, og – Stek i ca. 30-40 min. – Skru eventuelt opp temperaturen på slutten av steketiden Glasuren skal bli brun med bobler |
