
Disse skolebollene er etter oppskrift fra Baker Brun, og er skikkelig gode. Det er ikke så vanskelig som man skulle tro å bake skoleboller, og det tar ikke lengre tid enn å bake vanlige boller. Det var ikke noe oppskrift på vaniljekrem hos Baker Brun så jeg har lagt ved min enkle oppskrift, som fungerte skikkelig bra. Det går sikkert også an å bruke ferdig kjøpt vaniljekrem, hvis du heller ønsker det – men jeg anbefaler å forsøke min vaniljekrem.
Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca. 20 | 3 timer | Enkel |

Ingredienser – skoleboller:
6 dl | Melk |
150 g | Smør |
1 pk | Gjær |
1 kg | Hvetemel |
1½ dl | Sukker |
1 | Egg |
½ -1 porsjon | Vaniljekrem |
Vaniljekrem, ingredienser:
6 dl | Melk |
2 | Egg |
50 g | Maizenna |
1 ss | Vaniljesukker |
1 ss | Sukker |

Slik gjør du:
1 Smelt smør i en kasserolle – Tilsett 1½ dl melk – Ha det over i en bakstebolle – Tilsett gjær, og rør den ut |
2 Tilsett resten av melken, og – Tilsett mel og sukker |
3 Elt deigen 3-4 minutter – Tilsett eventuelt mer mel, Deigen skal slippe bollen |
4. Hev deigen under plast, På et lunt sted i ca. 30-40 min. (til dobbel størrelse) |
Du kan godt bruke ferdig kjøp vaniljekrem, men jeg anbefaler å prøve å lage den selv.
5 Lag vaniljekrem : |
– Ha alt i en kasserolle |
– Kok opp under omrøring |
– Kok i 3 minutter |
– Helles over på et fat, – Legg plast over (helt ned til kremen) |
– Avkjøles |
– Pisk opp før bruk |

6 Legg bakepapir på 2 stekeplater – Hell deigen ut på bordet – Del den i ca 20 emner – Rull til boller, og – Legg bollene på stekeplata |

7 Klipp et kryss på toppen, og – Gjør plass til vaniljekremen – Lag et godt lag med vaniljekrem |

8 Sett bollene til etterheving |
– Sett ovnen på 225 grader |

9 Pensle bollene med egg – Stek i 8-10 minutter |
11 Avkjøles på rist |
12 Pynt med melisglasur og kokos |

Skoleboller etter oppskrift fra Baker Brun

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” (med tillatelse fra Baker Brun)