Skoleboller etter oppskrift fra Baker Brun

Skoleboller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg 1 porsjon Vaniljekrem

Disse skolebollene er etter oppskrift fra Baker Brun, og er skikkelig gode. Det er ikke så vanskelig som man skulle tro å bake skoleboller, og det tar ikke lengre tid enn å bake vanlige boller. Det var ikke noe oppskrift på vaniljekrem hos Baker Brun så jeg har lagt ved min enkle oppskrift, som fungerte skikkelig bra. Det går sikkert også an å bruke ferdig kjøpt vaniljekrem, hvis du heller ønsker det – men jeg anbefaler å forsøke min vaniljekrem.

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
Ca. 20   3 timer   Enkel
Skoleboller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg 1 porsjon Vaniljekrem
Skoleboller etter oppskrift fra Baker Brun

Ingredienser – skoleboller:

6 dl Melk
150 g Smør
1 pk Gjær
1 kg Hvetemel
1½ dl Sukker
1 Egg

½ -1 porsjon
Vaniljekrem

Vaniljekrem, ingredienser:

6 dl Melk
2 Egg
50 g Maizenna
1 ss Vaniljesukker
1 ss Sukker
Skoleboller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg 1 porsjon Vaniljekrem
Nam… skolebolle!

Slik gjør du:

1 Smelt smør i en kasserolle
– Tilsett 1½ dl melk
– Ha det over i en bakstebolle
– Tilsett gjær, og rør den ut
2 Tilsett resten av melken, og
– Tilsett mel og sukker
3 Elt deigen 3-4 minutter
– Tilsett eventuelt mer mel,
Deigen skal slippe bollen
4. Hev deigen under plast,
På et lunt sted i ca. 30-40 min.
(til dobbel størrelse)

Du kan godt bruke ferdig kjøp vaniljekrem, men jeg anbefaler å prøve å lage den selv.

5 Lag vaniljekrem :
– Ha alt i en kasserolle
– Kok opp under omrøring
– Kok i 3 minutter
– Helles over på et fat,
– Legg plast over (helt ned til kremen)
– Avkjøles
– Pisk opp før bruk
Heidis enkle vaniljekrem Ingredienser: 6 dl Melk 2 Egg 50 g Maizenna 1 ss Vaniljesukker 1 ss Sukker
1. La vaniljekremen koke i 3 minutter 2. La den avkjøle under plast 3. Piskes opp før bruk
6 Legg bakepapir på 2 stekeplater
– Hell deigen ut på bordet
– Del den i ca 20 emner
– Rull til boller, og
– Legg bollene på stekeplata
Skoleboller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg 1 porsjon Vaniljekrem
Bolledeigen ferdig hevet
7 Klipp et kryss på toppen, og
– Gjør plass til vaniljekremen  
– Lag et godt lag med vaniljekrem
Skoleboller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg 1 porsjon Vaniljekrem
Klipp et kryss på toppen, og gjør plass til vaniljekremen
8 Sett bollene til etterheving
– Sett ovnen på 225 grader
Skoleboller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg 1 porsjon Vaniljekrem
Legg på masse vaniljekrem før du setter bollene til heving
9 Pensle bollene med egg
– Stek i 8-10 minutter
11 Avkjøles på rist
12 Pynt med melisglasur og kokos
Skoleboller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg 1 porsjon Vaniljekrem
Vel bekomme!
Skoleboller etter oppskrift fra Baker Brun
Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.


Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” (med tillatelse fra Baker Brun)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s