Små ostekringler gjør seg på et hvert frokost- eller lunsjbord. Godt i matpakken! Ja, gjør seg til det meste og er utrolig saftige og gode.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| Ca 15 | 90 min. | Enkel/middels |

Ingredienser:
| ½ pk | Gjær |
| 4 dl | Vann (fingervarmt) |
| 1 ss | Olje (nøytral |
| 2 ts | Sukker |
| ½ ts | Salt |
| 3 dl | Ost (revet, hvit) |
| 1 | Egg |
| 4 dl | Sammalt hvete (fin) |
| Ca. 6 dl | Hvetemel |
Slik gjør du:
| 1 Smuldre gjæren i vannet, og – Rør til det er oppløst |
| 2 Tilsett olje, Salt, Sukker, ost, egg, sammalt hvete og Det meste av Hvetemelet – Elt deigen til den er glatt og smidig – Dryss litt mel over, dekk til og – La den heve i 60 min. |
| 3 Sett ovnen på 225 grader, og – Legg bakepapir på en stekeplate |

| 4 Hell deigen ut på et bakebord, og – Elt inn resten av melet, og – Del den i ca. 15 like store emner – Trill hver bit til en lang pølse – Form til kringler, og – Legg dem på stekeplata |



| 5 La dem etterheve i ca. 30 min. |
| 6 Pensles med melk og – Drysses over med (knuste) solsikke frø |
| 7 Stekes midt i ovnen, i ca. 12 min. (225 grader) |
| 8 Avkjøles på rist |



