Trenger du en idé til enkelt og fin forrett, da kan du lage lekre smørbrød med sild og rødbeter. Disse lekre smørbrødene passer godt til øl også. Så se Odds hjørne for å få tips om øl.

Ingredienser:
Skiver av rugbrød |
Fileter av spekesild |
Majones |
Hardkokt egg |
Rødbete (kokt) |
Vårløk og dill til pynt |
Slik gjør du:
Kok egg (10 minutter) |
Kok rødbeten (se tips lengre ned på siden) |
Rasp egg og rødbet i hver sin skål |
Bland med litt majones |
Fordel raspet egg og rødbeter på oppskåret rugbrød Legg på en sildebit. |
Pynt med vårløk og dill |
Hvis du lager store skiver, kan du legge på både egg og rødbeter. Hvis du lager små til snacks, kan du bruke bare en av dem.
Tips! Kok rødbeten i 15 minutter, og sett den så under rennende kaldt vann i 5 minutter – da blir rødbeten myk og god)

Fra Svetlanas krok