Smørbrød med sild og rødbeter

Trenger du en idé til enkelt og fin forrett, da kan du lage lekre smørbrød med sild og rødbeter. Disse lekre smørbrødene passer godt til øl også. Så se Odds hjørne for å få tips om øl.

Trenger du en idé til enkelt og fin forrett, da kan du lage lekre smørbrød med sild og rødbeter. Disse lekre smørbrødene passer godt til øl også
Smørbrød med sild, rødbeter og egg

Ingredienser:

Skiver av rugbrød
Fileter av spekesild
Majones
Hardkokt egg
Rødbete (kokt)
Vårløk og dill til pynt

Slik gjør du:

Kok egg (10 minutter)
Kok rødbeten  (se tips lengre ned på siden)
Rasp egg og rødbet i hver sin skål
Bland med litt majones
Fordel raspet egg og rødbeter på oppskåret rugbrød
Legg på en sildebit.
Pynt med vårløk og dill

Hvis du lager store skiver, kan du legge på både egg og rødbeter. Hvis du lager små til snacks, kan du bruke bare en av dem.

Tips! Kok rødbeten i 15 minutter, og sett den så under rennende kaldt vann i 5 minutter – da blir rødbeten myk og god)

Smørbrød med sild, egg og rødbeter
Smørbrød med sild, egg og rødbeter

Fra Svetlanas krok