
Solboller, nydelig til kaffen, i sekken, i matpakken. Ja, til det meste 🙂
| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 12 | 2 ½ time | Enkel / Middels |
Ingredienser:
| 1 l | Hvetemel |
| 1 pk | Tørrgjær |
| 1 dl | Sukker |
| 1 ts | Kardemomme |
| 100 g | Smeltet margarin |
| 3 ½ dl | Melk |
| Smør, sukker og kanel | |
| Egg til pensling | |
| Vaniljekrem (for oppskrift trykk her) |
Slik gjør du:
| Ha alt det tørre (hvetemel, sukker, kardemomme og tørrgjær) i bakstebollen |
| Smelt margarin i en kasserolle og tilsett melken når margarinen er smeltet. Varm til melken er fingervarmt (ca. 36 grader) og hell den i bakstbollen |
| Elt deigen i ca 3-4 minutter med maskin eller for hånd |
| Settes til heving på et lunt sted (ca 30-60 minutter), med et kjøkkenhåndkle over |
| Mens deigen heves lages vaniljekremen (for oppskrift TRYKK HER) (Min vaniljekrem er er enkel å lage, men ferdigkjøpt går også bra!) |
| Hvelves på et bord med litt hvetemel og kjevles ut til en avlang tynn leiv |
| Smør deigen med smør/margarin og strø på godt med sukker og kanel |
| Rull deigen sammen til en pølse, og skjær ca. 12 tykke, lubne biter |
| Legg dem på en stekeplate dekt med bakepapir. Etterheves i ca 30 min. |
| – Lag soløyet: – Pisk opp vaniljekremen så den blir glatt og fin – Ta 3 fingre og plasser i midten av bollen, og skyv utover så det blir et hull midt i bollen – Ha ca. en ss vaniljekrem ned i hullet (Vaniljekremen kan godt stikke litt opp) |
| Pensle med egg |
| Stek ved 200 grader i 12-15 minutter |
| Avkjøl på rist |

Tips! Hvis det blir noen igjen legg dem i fryseren, til en annen dag!
