Solboller

seks solboller på et brett

Solboller, nydelig til kaffen, i sekken, i matpakken. Ja, til det meste 🙂

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
12 2 ½ time Enkel / Middels

Ingredienser:

1 l Hvetemel
1 pk Tørrgjær
1 dl Sukker      
1 ts Kardemomme
100 g Smeltet margarin
3 ½ dl Melk
  Smør, sukker og kanel
  Egg til pensling
  Vaniljekrem (for oppskrift trykk her)

Slik gjør du:

Ha alt det tørre (hvetemel, sukker, kardemomme og tørrgjær) i bakstebollen
Smelt margarin i en kasserolle og tilsett melken når margarinen er smeltet. Varm til melken er fingervarmt (ca. 36 grader) og hell den i bakstbollen
Elt deigen i ca 3-4 minutter med maskin eller for hånd
Settes til heving på et lunt sted (ca 30-60 minutter), med et kjøkkenhåndkle over
Mens deigen heves lages vaniljekremen (for oppskrift TRYKK HER)
(Min vaniljekrem er er enkel å lage, men ferdigkjøpt går også bra!)
Hvelves på et bord med litt hvetemel og kjevles ut til en avlang tynn leiv
Smør deigen med smør/margarin og strø på godt med sukker og kanel
Rull deigen sammen til en pølse, og skjær ca. 12 tykke, lubne biter
Legg dem på en stekeplate dekt med bakepapir. Etterheves i ca 30 min.
– Lag soløyet:
– Pisk opp vaniljekremen så den blir glatt og fin
– Ta 3 fingre og plasser i midten av bollen,
og skyv utover så det blir et hull midt i bollen
– Ha ca. en ss vaniljekrem ned i hullet
(Vaniljekremen kan godt stikke litt opp)
Pensle med egg
Stek ved 200 grader i 12-15 minutter
Avkjøl på rist
Kanelsnurr med vaniljekrem og kaffe
Solbolle og kaffe på vårjevndøgn

Tips! Hvis det blir noen igjen legg dem i fryseren, til en annen dag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s