Sommerens wienerbrød er luftige , enkle å lage og gode og spise. En kan vel ikke be om noe mer. Denne oppskrifta gir 15 wienerbrød, så hvis en mot formodning ikke spiser opp alle wienerbrødene kan en fryse dem og ta dem opp ved en annen annledning.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 15 | 45 min | Enkel /middels |
Ingredienser:
5 dl | Melk |
170 g | Smør |
200 g | Hvetemel |
Ca 4 | Egg |
Topping:
Melis | |
2 dråper | Sitron |
Vann |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 200 grader, og – Legg bakepapir på 2 stekeplater |
2 Kok opp melk og smør – Rør inn melet – Rør til deigen samler seg – Ta kasserollen av varmen – Visp sammen ett og ett egg og – Tilsett egg til deigen Ett om gangen Rør godt mellom hvert egg Deigen skal bli så tykk at den holder formen |
3 Sett deigen med skje på bakepapir |
4 Stekes midt i ovnen – I ca 30 minutter 200 grader Ikke åpne stekovnsdøra under steking da faller wienerbrødene sammen |
5 Avkjøles på rist |
6 Rør sammen melis, vann og sitron til en glasur, og – Fordel det over wienerbrødene De som ikke spises kan fryses |
