Sommerens wienerbrød

Sommerens wienerbrød er luftige , enkle å lage og gode og spise. En kan vel ikke be om noe mer. Denne oppskrifta gir 15 wienerbrød, så hvis en mot formodning ikke spiser opp alle wienerbrødene kan en fryse dem og ta dem opp ved en annen annledning.

Sommerens wienerbrød Ingredienser 5 dl Melk 170 g Smør 200 g Hvetemel Ca 4 Egg Topping: Melis 2 dråper Sitron Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 1545 minEnkel /middels

Ingredienser:

5 dlMelk
170 gSmør
200 gHvetemel
Ca 4Egg

Topping:

 Melis
2 dråperSitron
 Vann

Sommerens wienerbrød Ingredienser 5 dl Melk 170 g Smør 200 g Hvetemel Ca 4 Egg Topping: Melis 2 dråper Sitron Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 200 grader, og
– Legg bakepapir på 2 stekeplater
2 Kok opp melk og smør
– Rør inn melet
– Rør til deigen samler seg
– Ta kasserollen av varmen
– Visp sammen ett og ett egg og
– Tilsett egg til deigen
Ett om gangen
Rør godt mellom hvert egg
Deigen skal bli så tykk at den holder formen
3 Sett deigen med skje på bakepapir
4 Stekes midt i ovnen
– I ca 30 minutter
200 grader
Ikke åpne stekovnsdøra under steking da faller wienerbrødene sammen
5 Avkjøles på rist
6 Rør sammen melis, vann og sitron til en glasur, og
– Fordel det over wienerbrødene
De som ikke spises kan fryses

Sommerens wienerbrød Ingredienser 5 dl Melk 170 g Smør 200 g Hvetemel Ca 4 Egg Topping: Melis 2 dråper Sitron Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble