I denne kaka har jeg brukt min farmors oppskrift på bløtkakebunn. Men den er bakt i formkakeform, fylt med kirsebærkrem og toppet med sjokoladeglasur.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kakebunn | Enkel/middels |
Ingredienser:
| 2 | Egg |
| 180 g | Sukker |
| 125 g | Hvetemel |
| 1 ½ ts | Bakepulver |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 1 dl | Vann (kokende) |
Fyll:
| 2 dl | Fløte |
| Kirsebæryltetøy | |
| 50 g | Kokesjokolade |
| Pynt (valgfritt) |

Slik gjør du:
| 1. Pisk egg og sukker til eggedosis |
| 2. Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt |
| 3. Vend inn mel, vaniljesukker og bakepulver Bruk slikkepott (ikke slå ut lufta som er rørt inn) |
| 4. Ha i smurt form 20/22 cm |
| 5. Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter |
| 6. Avkjøl kakebunnen på rist |
| Montering: |
| 7 Hakk kokesjokoladen – Kok opp omtrent 40 g av fløten – Ta fløten av varmen – Tilsett sjokoladen – La det stå i 2-3 min – Rør i fløten så all sjokoladen blir oppløst |
| 8 Del kakebunnen i 2 |
| 9 Pisk resten av fløtenkremfløten til krem – Bland inn kirsebærsyltetøy |
| 10 Dynk bunnen godt med kirsebærsaft eller melk (valgfritt) |
| 11 Legg på kirsebærkremen |
| 12 Legg på det øverste laget |
| 13 Renn sjokoladen over |
| 14 Så kan du eventuelt pynte med hva du vil |

