I denne spagettisausen bruker jeg rester av kalkun eller jeg bruker kalkun- eller kyllingbiter, salatkjøtt (av kylling eller kalkun) e.l. Spagetti med kalkun og eple er flott som både hverdagsmiddag, kosemat eller mat du kan servere til gjester enten som en forrett eller som en hovedrett. Server gjerne myke eplerundstykker med cheddar og parmesan til (oppskrift – HER).

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min | Enkel |

Ingredienser:
1 ss | Olje |
1 ss | Smør |
½ | Løk (liten) |
1 | Gulrot (liten) |
1 stilk | Stangselleri |
¼ | Purre |
4 fedd | Hvitløk |
¼ | Chili (rød, uten frø) |
2 | Tomat (flodde) |
3 dl | Kyllingkraft (buljong) |
1 ss | Persille (hakket) |
2 ts | Paprikapulver |
¼ – 1 ts | Kajennepepper (valgfritt) |
200 g | Kalkun (rester) |
1 | Eple (i biter) |
75 g | Parmesan (revet) |
400 – 500 g | Penne |
Salt, pepper | |
Basilikum (hakket) |

Slik gjør du:
1 Hakk løk, gulrot, selleri, persille, hvitløk og chili og purre |
2 Ha litt olje i ei middels varm stekepanne, Tilsett løken, dryss over litt salt og – La det surre til løken er myk |
3 Tilsett gulrot og selleri – Fortsett surringen ca 1-2 min. (middels varme) |
4 Tilsett hvitløk, chili, paprika, purre og de tørre urtene, og ca 1-2 min. – La det surre videre |
5 Flå tomatene, – Hakk dem, og – Tilsett, salt, pepper, paprika, kajennepepper, sukker og kraft |
6 Slå opp varmen litt, og – Kok ut væsken |
7 Skjær eplet i biter og – Ha dem i sausen |
8 Ha rester fra kalkunen i sausen, ELLER Stek kalkunbiter, og – La det putre videre |
9 Kok vann (saltet), og Kok spagettien som du liker dem |
10 Når væsken er kokt ut av sausen Rør inn 2 ss pastavann og hakket basilikum – Smak til med salt, pepper paprikapulver |
10 Bland sammen spagetti og saus Toppes med parmesan |
11 Serveres rykende varm, gjerne sammen med myke Rundstykker med eple og cheddar |
