Spanske kjøttboller i en fyldig og smaksrik tomatsaus. Kan det egentlig bli bedre?

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6-8 personer | 40 min. | Enkel |
Ingredienser:
Kjøttboller:
300 g | Karbonadedeig |
3 fedd | Hvitløk |
1 dl | Tørket brød (raspet) |
1 ts | Korinader |
1 ts | Muskatt |
1 ts | Spiskummen |
1 klype | Kanel |
1 | Egg |
2 ss | Olivenolje |
Tomatsaus:
1 ss | Olje (oliven) |
1 | Løk (finhakket) |
2 fedd | Hvitløk |
1 ½ dl | Hvitvin (tørr) |
400 g | Tomater (hermetiske) |
1 ss | Tomatpure |
1 ½ dl | Buljong (kylling) |
½ ts | Kajennepepper |
1 dl | Erter (fryste) – valgfritt |
Slik gjør du:
1 Lag tomatsausen – Hakk løken og hvitløken – Ha løk og olje i en kasserolle, og – La det surre på middelsvarme til løken er myk og blank – Tilsett hvitløken og – La det surre i ca, 1 min. – Tilsett hvitvin og – La det koke i ca 1 min – Tilsett buljong, tomater og krydder – La sausen småkoke i 30 min. |
2 Lag kjøttbollene: – Bland sammen alle ingrediensene Unntatt oljen – Smak til med salt og pepper – Trill små kjøttboller og sett dem på et fat, – La dem hvile i kjøleskapet i 30 min. – Stek halvparten av kjøttbollene |



3 Legg kjøttbollene i sausen, og – Tilsett ertene, og – La det trekke i ca. 10 min. |
4 Servers med Bakte småpoteter og Aioli eller Aioli av bakt hvitløk |
