Spanske kjøttboller – Albóndigas

Spanske kjøttboller i en fyldig og smaksrik tomatsaus. Kan det egentlig bli bedre?

Spanske kjøttboller Ingredienser: Kjøttboller 300 g Karbonadedeig 3 fedd Hvitløk 1 dl Tørket brød (raspet) 1 ts Korinader 1 ts Muskatt 1 ts Spiskummen 1 klype Kanel 1 Egg 2 ss Olivenolje Tomatsaus 1 ss Olje (oliven) 1 Løk (finhakket) 2 fedd Hvitløk 1 ½ dl Hvitvin (tørr) 400 g Tomater (hermetiske) 1 ss Tomatpure 1 ½ dl Buljong (kylling) ½ ts Kajennepepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
6-8 personer40 min.Enkel

Ingredienser:

Kjøttboller:

300 gKarbonadedeig
3 feddHvitløk
1 dlTørket brød (raspet)
1 tsKorinader
1 tsMuskatt
1 tsSpiskummen
1 klypeKanel
1Egg
2 ssOlivenolje

Tomatsaus:

1 ssOlje (oliven)
1Løk (finhakket)
2 feddHvitløk
1 ½ dlHvitvin (tørr)
400 gTomater (hermetiske)
1 ssTomatpure
1 ½ dlBuljong (kylling)
½ tsKajennepepper
1 dlErter (fryste) – valgfritt

Slik gjør du:

1 Lag tomatsausen
– Hakk løken og hvitløken
– Ha løk og olje i en kasserolle, og
– La det surre på middelsvarme til løken er myk og blank
– Tilsett hvitløken og
– La det surre i ca, 1 min.
– Tilsett hvitvin og
– La det koke i ca 1 min
– Tilsett buljong, tomater og krydder
– La sausen småkoke i 30 min.
2 Lag kjøttbollene:
– Bland sammen alle ingrediensene Unntatt oljen
– Smak til med salt og pepper
– Trill små kjøttboller og sett dem på et fat,
– La dem hvile i kjøleskapet i 30 min.
– Stek halvparten av kjøttbollene

3 Legg kjøttbollene i sausen, og
– Tilsett ertene, og
– La det trekke i ca. 10 min.
4 Servers med Bakte småpoteter og Aioli  eller Aioli av bakt hvitløk

Spanske kjøttboller Ingredienser: Kjøttboller 300 g Karbonadedeig 3 fedd Hvitløk 1 dl Tørket brød (raspet) 1 ts Korinader 1 ts Muskatt 1 ts Spiskummen 1 klype Kanel 1 Egg 2 ss Olivenolje Tomatsaus 1 ss Olje (oliven) 1 Løk (finhakket) 2 fedd Hvitløk 1 ½ dl Hvitvin (tørr) 400 g Tomater (hermetiske) 1 ss Tomatpure 1 ½ dl Buljong (kylling) ½ ts Kajennepepper https://heidisboble.no/ @heidisboble