Aioli av bakt hvitløk

Jeg synes at aioli er kjempegodt, spesielt når vi har tapas, eller bare som en forrett sammen med et godt brød. Nydelig! I det siste har jeg gått over til å bake hvitløken først. Da får du en mildere og rundere hvitløkssmak av aiolien.

Aioli med bakt hvitløk Ingredienser 1 Egg (Romtemperert) 3 - 5 fedd Hvitløk 1 ts Sennep 1 ts Salt 1 ts Sukker 1 ts Eddik 2 dl Olje (raps) ¼ dl Olje (oliven extra virgin) Eventuelt smak til med pepper og mer salt

 Hvis du heller vil lage en helt vanlig Aioli, TRYKK HER for oppskrift

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 35-40 min. Enkelt

Ingredienser:

1 Egg (Romtemperert)
3 – 5 fedd Hvitløk
1 ts Sennep
1 ts Salt
1 ts Sukker
1 ts Eddik
2 dl Olje (raps)
¼ dl Olje (oliven extra virgin)
  Eventuelt smak til med pepper og mer salt

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 200 grader
– Ha litt olje i ei ildfast form
– Legg i hvitløken (NB Ikke skrell den først)
– La dem bake i ca 10-12 minutter
– Ta ut og avkjøl noe
2 Skrell hvitløken
– Hell oljen fra hvitløken i et desilitermål, og
– Fyll opp til riktig mengde (med olje)
3 Ha egg, hvitløk, sennep, salt, sukker, eddik i en smal sylinder
(som passer til stavmikseren
– Tilsett oljen
4 Sett i stavmikseren (helt ned til bunnen)
– Slå på stavmikseren, og
– Trekk den sakte oppover,
– Når du når toppen kjør den raskt ned, og
– Opp igjen
5 Ha aiolien i ei skål
Aioli med bakt hvitløk Ingredienser 1 Egg (Romtemperert) 3 - 5 fedd Hvitløk 1 ts Sennep 1 ts Salt 1 ts Sukker 1 ts Eddik 2 dl Olje (raps) ¼ dl Olje (oliven extra virgin) Eventuelt smak til med pepper og mer salt

Aioli er flott tilbehør til krydderbrød etter oppskrift fra Baker Brun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s