Jeg synes at aioli er kjempegodt, spesielt når vi har tapas, eller bare som en forrett sammen med et godt brød. Nydelig! I det siste har jeg gått over til å bake hvitløken først. Da får du en mildere og rundere hvitløkssmak av aiolien.

Hvis du heller vil lage en helt vanlig Aioli, TRYKK HER for oppskrift
Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 35-40 min. | Enkelt |
Ingredienser:
1 | Egg (Romtemperert) |
3 – 5 fedd | Hvitløk |
1 ts | Sennep |
1 ts | Salt |
1 ts | Sukker |
1 ts | Eddik |
2 dl | Olje (raps) |
¼ dl | Olje (oliven extra virgin) |
Eventuelt smak til med pepper og mer salt |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 200 grader – Ha litt olje i ei ildfast form – Legg i hvitløken (NB Ikke skrell den først) – La dem bake i ca 10-12 minutter – Ta ut og avkjøl noe |
2 Skrell hvitløken – Hell oljen fra hvitløken i et desilitermål, og – Fyll opp til riktig mengde (med olje) |
3 Ha egg, hvitløk, sennep, salt, sukker, eddik i en smal sylinder (som passer til stavmikseren – Tilsett oljen |
4 Sett i stavmikseren (helt ned til bunnen) – Slå på stavmikseren, og – Trekk den sakte oppover, – Når du når toppen kjør den raskt ned, og – Opp igjen |
5 Ha aiolien i ei skål |

Aioli er flott tilbehør til krydderbrød etter oppskrift fra Baker Brun