Spekeskinke er for meg skikkelig sommermat. Jeg liker helt flortynne skiver av den, mens min bedre halvdel vil da dem tykkere, mye tykkere gjerne 1 cm tykk. Det er kanskje smak og behag. God lunsj blir det i alle fall når en har et skikkelig godt brød, og topper det med spekeskinke og eggerøre.

Jeg synes eggerøra blir best når den blir stekt på lav temperatur – da tar det sånn 7- 10 min. Det er ikke noe i veien for å steke den på mye kortere tid, hvis du øker varmen på plata. Men da blir eggerøren tørrere og mindre kremet.
| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 2 | 10 min. | Enkel |
Ingredienser:
| ½ – 1 ss | Smør |
| 3 | Egg |
| 3 ss | Melk (eller vann) |
| 1 ss | Gressløk (hakket) – valgfritt |
| 1 ss | Persille (hakket) – valgfritt |
| Salt og pepper |
Slik gjør du:
| 1 Sett en stekepanne på middels/lav varme – Ha i smør |
| 2 Visp sammen egg, melk, salt og pepper |
| 3 Hell blandingen stekepanna, og – Rør med stekespade eller sleiv til røra har stivnet og er ferdig (det tar mellom 5-10 min.) |
| 4 Hakk litt gressløk og/eller persille og rør inn |
| 5 Serveres varm eller romtemperert |


Hvetebrød i dobbel flette er utrolig godt og dekorativt. Passer godt til pasta, gryteretter, salater og mye mye mer.
| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 stor |
Ingredienser:
| 1 ts | Salt |
| 2 ss | Olje |
| 5 dl | Vann (fingervarmt) |
| 1 pk | Gjær |
| 2 | Egg |
| 1 ss | Sukker |
| Ca. 13 dl | Hvetemel |
| Egg (pisket), valmuefrø |
Slik gjør du:
| 1 Ha olje og salt i en bakebolle, – Tilsett vannet Smuldre i gjæren – Tilsett resten NB! start med 12 dl hvetemel |
| 2 Elt deigen godt – Dekk den til, og – La den heve i 45-60 min. til dobbel størrelse |
| 3 Hell deigen på et bakebord, – Kna deigen, og – Del den i fire like store emner – – 3 emner trilles ut til like lange pølser – Det siste emnet, deles i tre like store emner, som trilles ut til like lange pølser |

| 4 De tre største pølsene fletter du, og – Legger fletten på ei stekeplate dekt med bakepapir |
| 5 Flett så de tre minste pølsene, og – Legg disse på toppen av den store |
| 6 Pensles med egg, og drysses over med valmuefrø – La det stå og etterheve i ca 20 min. – Sett stekeovnen på 220 grader |
| 7 Sett brødet i ovnen, og – Stek det i 20 min (på 220 grader) – Senk varmen til 200 grader, og – La det steke i ytterligere 15 min. – Slå av varmen, og – La brødet hvile i etter varmen i ca.10 min. |







