Spekeskinke og eggerøre på nybakt loff

Spekeskinke er for meg skikkelig sommermat. Jeg liker helt flortynne skiver av den, mens min bedre halvdel vil da dem tykkere, mye tykkere gjerne 1 cm tykk. Det er kanskje smak og behag. God lunsj blir det i alle fall når en har et skikkelig godt brød, og topper det med spekeskinke og eggerøre.

Hveteloff i dobbelflette med eggerøre og spekeskinke Eggerøre Ingredienser: ½ - 1 ss Smør 3 Egg 3 ss Melk (eller vann) 1 ss Gressløk (hakket) - valgfritt 1 ss Persille (hakket) - valgfritt Salt og pepper

Eggerøre

Jeg synes eggerøra blir best når den blir stekt på lav temperatur – da tar det sånn 7- 10 min. Det er ikke noe i veien for å steke den på mye kortere tid, hvis du øker varmen på plata. Men da blir eggerøren tørrere og mindre kremet.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
210 min.Enkel

Ingredienser:

½ – 1 ssSmør
3Egg
3 ssMelk (eller vann)
1 ssGressløk (hakket) – valgfritt
1 ssPersille (hakket) – valgfritt
 Salt og pepper

Slik gjør du:

1 Sett en stekepanne på middels/lav varme
– Ha i smør
2 Visp sammen egg, melk, salt og pepper
3 Hell blandingen stekepanna, og
– Rør med stekespade eller sleiv til røra har stivnet og
er ferdig (det tar mellom 5-10 min.)
4 Hakk litt gressløk og/eller persille og rør inn
5 Serveres varm eller romtemperert
Hveteloff i dobbelflette med eggerøre og spekeskinke Eggerøre Ingredienser: ½ - 1 ss Smør 3 Egg 3 ss Melk (eller vann) 1 ss Gressløk (hakket) - valgfritt 1 ss Persille (hakket) - valgfritt Salt og pepper

Hvetebrød i dobbelflette

Hvetebrød i dobbel flette Ingredienser: 1 ts Salt 2 ss Olje 5 dl Vann (fingervarmt) 1 pk Gjær 2 Egg 1 ss Sukker Ca. 13 dl Hvetemel Egg (pisket), valmuefrø

Hvetebrød i dobbel flette er utrolig godt og dekorativt. Passer godt til pasta, gryteretter, salater og mye mye mer.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 stor  

Ingredienser:

1 tsSalt
2 ssOlje
5 dlVann (fingervarmt)
1 pkGjær
2Egg
1 ssSukker
Ca. 13 dlHvetemel
 Egg (pisket), valmuefrø

Slik gjør du:

1 Ha olje og salt i en bakebolle,
– Tilsett vannet
Smuldre i gjæren
– Tilsett resten
NB! start med 12 dl hvetemel
2 Elt deigen godt
– Dekk den til, og
– La den heve i 45-60 min.  
til dobbel størrelse
3 Hell deigen på et bakebord,
– Kna deigen, og
– Del den i fire like store emner –
– 3 emner trilles ut til like lange pølser
– Det siste emnet, deles i tre like store emner,
som trilles ut til like lange pølser
Hvetebrød i dobbel flette Ingredienser: 1 ts Salt 2 ss Olje 5 dl Vann (fingervarmt) 1 pk Gjær 2 Egg 1 ss Sukker Ca. 13 dl Hvetemel Egg (pisket), valmuefrø

4 De tre største pølsene fletter du, og
– Legger fletten på ei stekeplate dekt med bakepapir

5 Flett så de tre minste pølsene, og  
– Legg disse på toppen av den store

6 Pensles med egg, og drysses over med valmuefrø
– La det stå og etterheve i ca 20 min.
– Sett stekeovnen på 220 grader
7 Sett brødet i ovnen, og
– Stek det i 20 min (på 220 grader)
– Senk varmen til 200 grader, og
– La det steke i ytterligere 15 min.
– Slå av varmen, og
– La brødet hvile i etter varmen i ca.10 min.
Hvetebrød i dobbel flette Ingredienser: 1 ts Salt 2 ss Olje 5 dl Vann (fingervarmt) 1 pk Gjær 2 Egg 1 ss Sukker Ca. 13 dl Hvetemel Egg (pisket), valmuefrø