Spelt Focaccia (oppskrift fra Kungsörnen)

Spelt focaccia er godt som tilbehør tilmiddagsretter slik som supper, gryteretter, pastaretter mm. Oppskriften fant jeg på baksiden av Dinkelmelpakken (Siktat Dinkelmjöl) fra kungsörnen. Dinkelmel er det samme som speltmeI (For mer infomasjon om Siktat Dinkelmjøl fra Kungsörnen – trykk HER). jeg har toppet focaccian med hvitløk, oliven og mozzrella i tillegg til oliven olje, og flaksalt som var i oppskriften fra Kungsörnen

Hedisboble tester oppskrifter: Spelt Focaccia – Dinelfocaccia etter oppskrift fra Kungsørnen Ingredienser: 25 g Gjær (½ pk) 6 ½ dl Vann 1 ss Olje 1 kg Spelt mel 2 ts Salt Topping (valgfritt): 2 ss Olivenolje Rosmarin Hvitløk Oliven 1 Mozzarella Flaksalt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 20 biter2 ½ timeEnkel

Ingredienser:

25 gGjær (½ pk)
6 ½ dlVann
1 ssOlje
1 kgSpelt mel
2 tsSalt

I originaloppskriften fra Kungsörne er det oppgitt 6 ½ dl mel. Det gav en litt for fast og tørr konsistens etter min mening. Bruk heller 5½ dl – 6 mel i denne oppskriften, så deigen ikke blir så fast, og bruk litt mel på fingrene hvis deigen er for klissete når du fordeler den ut i langpannen.

Topping (valgfritt):

2 ssOlivenolje
 Rosmarin
 Hvitløk
 Oliven
1Mozzarella
 Flaksalt

I originaloppskriften fra Kungsörnen er focaccian toppet med olje, rosmarin og flaksalt. Jeg la til mozzarella, oliven og hvitløk for det synes jeg er god topping, og fordi jeg ville ha litt valgmuligheter for gjestene mine, som skulle være med å spise focaccian.

Hedisboble tester oppskrifter: Spelt Focaccia – Dinelfocaccia etter oppskrift fra Kungsørnen Ingredienser: 25 g Gjær (½ pk) 6 ½ dl Vann 1 ss Olje 1 kg Spelt mel 2 ts Salt Topping (valgfritt): 2 ss Olivenolje Rosmarin Hvitløk Oliven 1 Mozzarella Flaksalt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bland ut gjæra i vannet
– Tilsett olje, mel og salt
– Et deigen godt Ca 7-10 min.
2 Dekk deigen med en bakeduk, og
– La den heve i ca 1 time
Til dobbel størrelse
3 Legg bakepapir i en langpanne
– Hell deigen i bakepapiret, og
– Trykk deigen jevnt utover i langpannen
– Dekk deigen med en bakeduk og
– La den etterheve i ca 30 min. –
Slå ovnen på 225 grader
4 Pensle deigen med olivenolje, og
– Legg på den foreslåtte toppingen eller den du selv liker best
– Strø over flaksalt
5 Stekes midt i ovnen på 225 grader i 20 min
6 Avkjøles på rist
NB! ikke under bakeduk