Det er ikke så ofte jeg spiser biff, men når jeg spiser det – vil jeg ha den riktig stekt.

150 – 200 g | Biff pr. person |
Smør salt og pepper |

Slik gjør du:
1 Ta biffene ut av pakken(e) – La dem ligge på kjøkkenbenken i mist 30 min. |
2 Tørk biffene |
3 Sett på stekepanne, og – Ha i smør – Når smøret er nøttebrunt – Legg i biffene |
4 Stek som du ønsker den: Blå/rå: 1 (- 2) min på hver side (Kjernetemperatur 50- 55 grader) Medium: Når kjøttsaften begynner å piple ut. Snu biffen og stek tilvarende på den andre siden (Kjernetemperatur 55- 60 grader) Godt stekt: 1 min. på hver side, slå ned varmen, og La den ettersteke ca 4 min på hver side (Kjernetemperatur 50- 55 grader) |
5 Strø over litt alt og pepper, og La biffene i hvile i ca. 5 min. Før du skjærer i dem |
