Squash- og gulerotpletter toppet med laks og olivenrømme. Det er skikkelig godt. Hvis du er litt skeptisk til olivenrømmen, bør du prøve med litt likevel. Den tilfører faktisk plettene, både friskhet, salt og smak, og er en del av selve retten. Men ikke for det plettene er gode med bare rømme også!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 45 min. | Enkel |

Ingredienser:
4 | Laksefilèer |
2 | Egg |
4 dl | Melk |
2 dl | Hvetemel |
500 g | Gulerøtter |
2 | Squash (ca 600 g) |
1 dl | Solsikkekjerner |
1 ts | Salt |
¼ ts | Pepper |
Olje (til steking) |
Rømmetopping:
2 dl | Rømme (eller creme fraiche) |
230 g | Oliven (uten steiner) |
Salt og pepper |

Slik gjør du:
1 Skrell gulerøtter – Rasp gulerøtter og squash – Klem ut overflødig vann – Sett stekeovnen på 125 om du vil holde plettene varme der mens du steker |
2 Lag Rømmetoppingen: – Renn godt av olivenene – Hakk oliven, og – Rør dem inn i rømmen – Smak til med salt og pepper |
3 Lag røren til plettene: – Visp sammen egg, melk, mel, salt og pepper – Rør inn gulerøtter og squash |
4 Stek plettene i olje Hold dem varme i aluminiumsfolie og/ eller I stekeovnen (125 grader) |
5 Stek laksen i smør – Stek den så den er sprø på skinnsiden, og rosa fargen har krøpet ca 3/4 opp på sidene – Snu den og stek litt på toppen |
5 Fordel plettene på varme fat, topp med laks og olivenkrem og eventuelt litt grønn salat |
