Denne oppskriften på Sur- søt kylling gir skikkelig god sur-søt kylling. Servert med kokt hvit ris, er det kjempe godt.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | 1 ½ time | Enkel |
Ingredienser:
3-4 | Kyllingbryst |
Salt og pepper | |
2 dl | Maisenna |
2 | Egg (sammenvispet) |
½ dl | Olje |
2 dl | Sukker |
6 ss | Ketchup |
2 dl | Eddik (eple) |
1½ ss | Soyasaus |
1½ ts | Hvitløkspulver |
Tips! Hvis du vil kan blande inn ananasbiter og vannkastajer i sausen 5 minutter før du tar den ut fra ovnen

Slik gjør du:
1 Skjær kyllingen i passe biter – Strø over salt og pepper |
2 Sett stekeovnen på 160 grader |
3 Ha eggene i en dyptallerken, – Visp sammen – Ha maisenna på et annet fat – Ha oljen i stekepanna, og – Varm den |
4 Ha noen av kyllingbitene i maisennaen, Pass på at hele biten er dekt med maisenna – Dypp dem i egg – Stek kyllingbitene gyldne og sprø i den varme oljen, og NB! kyllingen trenger ikke å være gjennomstekt, bare brun og sprø – Ha den¨m over i en ildfast form – Gjenta prosessen til alle kyllingbitene er stekt og ligger i den ildfaste forma |
5 Rør sammen sukker, ketchup, eddik, soyasaus og hvitløkspulver – Hell sausen over kyllingen |
6 Sett forma i ovnen og – La den steke i ca 60 min Rør rundt hvert 15 minutt |
7 Kok ris med kyllingen steker |
8 Server kyllingen sammen med kokt ris |
