Sur- søt kylling

Denne oppskriften på Sur- søt kylling gir skikkelig god sur-søt kylling. Servert med kokt hvit ris, er det kjempe godt.

Sur- søt kylling Ingredienser 2 Kyllingbryst Salt og pepper 2 dl Maisenna 2 Egg (sammenvispet) ½ dl Olje 2 dl Sukker 6 ss Ketchup 2 dl Eddik (eple) 1½ ss Soyasaus 1½ ts Hvitløkspulver https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-41 ½ timeEnkel

Ingredienser:

3-4Kyllingbryst
 Salt og pepper
2 dlMaisenna
2Egg (sammenvispet)
½ dlOlje
2 dlSukker
6 ssKetchup
2 dlEddik (eple)
1½ ssSoyasaus
1½ tsHvitløkspulver

Tips! Hvis du vil kan blande inn ananasbiter og vannkastajer i sausen 5 minutter før du tar den ut fra ovnen

Sur- søt kylling Ingredienser 2 Kyllingbryst Salt og pepper 2 dl Maisenna 2 Egg (sammenvispet) ½ dl Olje 2 dl Sukker 6 ss Ketchup 2 dl Eddik (eple) 1½ ss Soyasaus 1½ ts Hvitløkspulver https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Skjær kyllingen i passe biter
– Strø over salt og pepper
2 Sett stekeovnen på 160 grader
3 Ha eggene i en dyptallerken,
– Visp sammen
– Ha maisenna på et annet fat
– Ha oljen i stekepanna, og
– Varm den
4 Ha noen av kyllingbitene i maisennaen,
Pass på at hele biten er dekt med maisenna
– Dypp dem i egg
– Stek kyllingbitene gyldne og sprø i den varme oljen, og
NB! kyllingen trenger ikke å være gjennomstekt, bare brun og sprø
– Ha den¨m over i en ildfast form
– Gjenta prosessen til alle kyllingbitene er stekt og ligger i den ildfaste forma
5 Rør sammen sukker, ketchup, eddik, soyasaus og hvitløkspulver
– Hell sausen over kyllingen
6 Sett forma i ovnen og
– La den steke i ca 60 min  
Rør rundt hvert 15 minutt
7 Kok ris med kyllingen steker
8 Server kyllingen sammen med kokt ris

Sur- søt kylling Ingredienser 2 Kyllingbryst Salt og pepper 2 dl Maisenna 2 Egg (sammenvispet) ½ dl Olje 2 dl Sukker 6 ss Ketchup 2 dl Eddik (eple) 1½ ss Soyasaus 1½ ts Hvitløkspulver https://heidisboble.no/ @heidisboble