Sushibowl med marinert laks og scampi til lunsj

Sushibowl med marinert laks og scampi er en skikkelig favoritt. Ja, jeg synes til og med at sushibowl er bedre enn vanlig sushi, og det sier ganske mye, for jeg er skikkelig glad i sushi!

Sushibowl med marienert laks og scampi Ingredienser: 300 g Sushi-ris ½ dl Sushi- eddik 1 ts Sukker 300 g Laksefilet (salma) (400 g uten scampi) 200 g Scampi 1-2 Mango 3 Avokado 5 Vårløk 100 g Edamame bønner ½ Agurk 1 Gulrot Marinade: 4 ss Soyasaus 2 ss Sesamolje 2 ss Sesamfrø 1 ts Chilisaus

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-4 30 min.enkel

Ingredienser:

300 gSushi-ris
1/2 dlSushi -eddik
1 tsSukker
300 gLaksefilet (salma)
200 gScampi
1 pkCrabsticks
1-2Mango
3Avokado
5Vårløk
100 gEdamame bønner
½Agurk
1Gulrot

Marinade:

4 ssSoyasaus
2 ssSesamolje
2 ssSesamfrø
1 tsChilisaus (valgfri)
Sushibowl med marienert laks og scampi Ingredienser: 300 g Sushi-ris ½ dl Sushi- eddik 1 ts Sukker 300 g Laksefilet (salma) (400 g uten scampi) 200 g Scampi 1-2 Mango 3 Avokado 5 Vårløk 100 g Edamame bønner ½ Agurk 1 Gulrot Marinade: 4 ss Soyasaus 2 ss Sesamolje 2 ss Sesamfrø 1 ts Chilisaus

Slik gjør du:

1 Kok risen etter anvisning på pakken
2 Rens bønnene
– Skjær opp avokado, mango agurk, og vårløk
– Skrell og vask gulroten
– Skjær den i strimler

3 Lag marinade:
– Bland sammen:
Soyasaus sesamolje Sesamfrø Chilisaus
4 Skjær laksen i terninger
– Vend laksebitene og scampien inn i marinaden
5 Når risen er ferdig kokt:
– Bland inn 1/2 dl eddik og 1 ts sukker
Rør godt, så det fordeles jevnt
6 Opplegging:
– Ha ris i bunnen av bollene,
– Legg på avokado, mango, agurk, bønner og gulrot
– Topp med laks og vårløk
7 Server gjerne soyasaus, ingefær og wasabi til
Sushibowl med marienert laks og scampi Ingredienser: 300 g Sushi-ris ½ dl Sushi- eddik 1 ts Sukker 300 g Laksefilet (salma) (400 g uten scampi) 200 g Scampi 1-2 Mango 3 Avokado 5 Vårløk 100 g Edamame bønner ½ Agurk 1 Gulrot Marinade: 4 ss Soyasaus 2 ss Sesamolje 2 ss Sesamfrø 1 ts Chilisaus