Dette er min (yndings)tante Ingrids sjokoladekake. Det er verdens beste sjokoladekake. Da jeg var lita, håpet jeg alltid at hun hadde bakt denne til vi kom på besøk.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | 90 min. | Enkel |
Ingredienser:
Bunn:
| 125 g | Smør |
| 250 g | Sukker |
| 2 | Egg |
| 4 ts | Bakepulver |
| 1 ss | Kakao |
| 300 g | Hvetemel |
Fyll & Topping:
| 4 ss | Smør |
| 300 g | Melis |
| 1 ss | Kakao |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| 3 ss | Kaffe (sterk) |
Slik gjør du:
| 1 Sett Stekeovnen på 180 grader – Ha bakepapir i bunnen av ei rund form, og – Smør forma godt (24 cm) |
| 2 Smelt og avkjøl smøret |
| 3 Pisk egg og sukker til eggedosis – Vend forsiktig inn de resterende ingrediensen, og – Hell røren i kakeformen |
| 4 Stek kaken i ca. 45 min. |
| 5 Avkjøl kaken helt |
| 6 Lag sjokoladefyllet: – Rør smør, vaniljesukker og melis hvit og luftig – Tilsett kakaopulver og kaffe, og – Rør godt sammen |
| 7 Monter kaken: – Del kaken i 2 (3) deler – Dynk med litt melk – Legg bunnen på et kakefat – Smør over smørkrem – Legg på neste lag – Smør over smørkrem – Legg på toppen og – Dekorer med sjokoladekrem – Pynt etter eget ønske |

