Det finnes mange varianter av denne smakfulle salaten, men jeg liker min versjon best, og den vil jeg gjerne dele med dere. Det antas at salaten først var oppfunnet i Georgia, og derfor kalles den Tbilisi etter hovedstaden i Georgia. Salaten er veldig smaksrik og består blant annet av aromatiske urter, hvitløk, sitronsaft og rødløk. Jeg har laget denne salaten med stekt biff, men jeg foretrekker en vegetarisk versjon uten kjøtt. Tomater passer utmerket i denne salaten!
Dette er min versjon av denne fantastiske fargerike og friske salaten:

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min | Enkel |
Ingredienser:
2 – 3 | Paprika (gjerne i ulike farger) |
2 | Store tomater |
1 | Rødløk (liten) |
1/2 | Sitron (presset) |
1 bx | Brune bønner (hermetiske) |
1 pose | Valnøtter (liten pose) |
2 | Krydderplanter: Koriander og persille |
1 fedd | Hvitløk |
2 ss | Olje til dressing – solsikker eller oliven |
Biffstrimler – stekte (valgfritt) |

Slik gjør du:
Skyll paprika, tomater, koriander og persille |
Skjær rødløk i tynne skiver og bland med sitronsaft presset fra fersk sitron La løkken stå i saften i 10-15 minutter |
Skjær paprika i tynne strimler (og eventuelt tomater) |
Tøm vannet fra bønner |
Kutt koriander og persille |
Press hvitløk |
Rist valnøtter på tørr panne |
Bland sammen paprika, tomater, bønner, løk, koriander, persille og presset hvitløk |
Hell olje over salaten og strø over med ristede valnøtter |
Salt salaten etter smak |

Fra Svetlanas krok