Tekaker – små

Tekaker eller tebrød er små lette og luftige brød, som det er godt å ha pålegg på. De passer utmerket til frokost eller lunsj. Populære i matpakken eller i tur-nisten. Lag gjerne en dobbel porsjon og legg det som ikke blir spist i fryseren. Så er det bare å ta dem opp ved behov.

Tekaker / Tebrød Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 18 (6 store) 2 timer enkel Ingredienser: 50 g Smør 6 dl Melk 50 g Gjær Ca 1 kg Hvetemel (15 dl) 1 ts Salt 2 ss Sukker Vann/melk (til pensling) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
18 (6 store)2 timerenkel

Ingredienser:

50 gSmør
6 dlMelk
50 gGjær
Ca 1 kgHvetemel (15 dl)
1 tsSalt
2 ssSukker
 Vann/melk (til pensling)

Tekaker / Tebrød Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 18 (6 store) 2 timer enkel Ingredienser: 50 g Smør 6 dl Melk 50 g Gjær Ca 1 kg Hvetemel (15 dl) 1 ts Salt 2 ss Sukker Vann/melk (til pensling) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Smelt smøret
– Tilsett melken og
– Varm til det er fingervarmt (37 grader)
2 Ha melkeblandingen i en bakebolle
– Smuldre i gjæra, og
– Rør til den er oppløst
3 Tilsett salt og sukker, og
– Tilsett det meste av hvetemel
– Elt i 5 – 7 min
Deigen blir smidig og blank, og
Den skal slippe bolle kanten
4 Dekk til, og
– La den heve til dobbel størrelse
Ca 60 min
5 Legg bakepapir på stekebrett
Eller smør dem godt
6 Elt inn resten av hvetemelet
7 Del deigen i 18 like store biter
(eller 6 hvis du vil lage store tebrød)
8 Kjevle ut hver bit til en rund kake
Ca 12 cm i diameter (små tebrød)
Ca 20 cm i diameter (store tebrød)
9 Legg tekakene på stekebrettene
– Prikk dem med en gaffel
– Dekk dem til, og
– Etterhev i a 30 min.
10 Sett stekeovnen på 225 grader
11 Stek tekakene midt i ovnen:
Ca 7 min. (små tebrød)
Ca 10 min. (store tebrød)
Hvis du bruker varmluft:
200 grader i henholdsvis 10 og 12 min.
12 Pensles med vann eller melk (blir mykere) rett før du taes ut av ovnen
13 Avkjøles tildekket på rist