Terte med eple og løk

 Terte med eple, løk og timian, er en ypperlig lunsjrett.

Terte med eple, løk og timian Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 1 Løk 3 ss Smør (og olje) 3 dl Rømme 1 ts Sennep (Dijon) 1 ts Salt 1 krm Pepper 1-2 Epler (i skiver og terninger) Timian (fersk) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-4 45 min.Middels

Ingredienser:

Bunn:

3 dlHvetemel
100 gSmør
2-4 ssKaldt vann

Fyll:

1Løk
3 ssSmør (og olje)
3 dlRømme
1 tsSennep (Dijon)
1 tsSalt
1 krm   Pepper
1-2Epler (i skiver og raspet)
 Timian (fersk – valgfritt)

Terte med eple, løk og timian Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 1 Løk 3 ss Smør (og olje) 3 dl Rømme 1 ts Sennep (Dijon) 1 ts Salt 1 krm Pepper 1-2 Epler (i skiver og terninger) Timian (fersk) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Lag bunnen:
– Ha alle ingrediensene i en foodprosessor
– Kjør det raskt sammen
– Pakk deigen i plast, og
– Legg den til avkjøling i kjøleskap
min. 10 minutter (gjerne lengre)
2 Skjær løken i ringer
– Smelt smør og olje i en stekepanne
– Legg løkringene, og
– Stek em til de er brune og myke
Middels varme, og rør av og til
3 Skjær noen epleskiver
– Rasp resten av eplet
4 Rør sammen rømme, sennep, raspet eple, timian, salt og pepper
5 Sett ovnen på 200 grader
6 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei terteform  
– Bunnen prikkes med gaffel, og
– Stek bunen
–  Stek i ca. 15 -20minutter
(200 grader)
Til den er gjennomstekt
7 Fordel omtrent ½ av løken i bunnen av terten
– Fordel rømmen over
– Toppes med epleskiver, resten av den stekte løken og eventuelt timian  
8 Servers når fyllet er lagt i

Terte med eple, løk og timian Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 1 Løk 3 ss Smør (og olje) 3 dl Rømme 1 ts Sennep (Dijon) 1 ts Salt 1 krm Pepper 1-2 Epler (i skiver og terninger) Timian (fersk) https://heidisboble.no/ @heidisboble