Texmex inspirert bønnegryte er skikkelig godt. Det er utrolig enkelt å lage, men trenger litt tid til å koke.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 60-75 min. | Enkel |
Ingredienser:
2 ss | Olje (nøytral) |
1 | Løk |
1 | Gulrot |
1 stilk | Selleri |
3 fedd | Hvitløk |
1 | Stjerneanis |
1 | Kanelstang |
1 ss | Paprikapulver |
½ ts | Chipotlepulver |
2 ts | Koriander |
1 ts | Spisskummen |
2 dl | Rødvin |
1 bx | Tomater (hemetiske) |
2 dl | Vann |
Ca. 400 g | Kidneybønner (hermetiske eller kokte) |
1 ss | Kakaopulver |
2 | Maiskolber |
1 | Paprika |
1 ss | Hakkete urter |
Salt og pepper |
Tips! Jeg bruker å legge i vann, å koke en stor pakke med bønner om gangen, så fryser jeg det jeg ikke bruker. Neste gang jeg trenger bønner tar jeg dem opp fra fryseren.
Slik gjør du:
1 Finhakk løk, hvitløk, gulrot og sellerien |
2 Varm oljen i en middels varm stekepanne, og – Ha i løken og 1 ts salt – La det surre i 3-4 min. – Tilsett gulrot, hvitløk og selleri – La det surre videre i 3-4 min., – Tilsett krydder: Stjerneanis, Kanelstang, Paprikapulver, Chipotlepulver Koriander og Spisskummen – La det surre videre i 2-3 min., Til grønnsakene er blitt myke og blanke og Krydderet begynner å dufte |
3 Skru opp varmen, og – Tilsett rødvin – La den koke i ca. 1 min. – Tilsett vann, tomater, paprika, mais og kakaopulver – Kok opp – Ha på lokk, – Slå ned varmen og – La det småkoke i ca. 45 min – Rør av og til |
4 Tilsett bønner Og la det koke i 2-5 min. |
5 Serveres med maisbrød, tomatsalsa, og rømme |
Anbefalt tilbehør:
