Texmex inspirert bønnegryte

Texmex inspirert bønnegryte er skikkelig godt. Det er utrolig enkelt å lage, men trenger litt tid til å koke.

Texmex inspirert bønnegryte Ingredienser: 2 ss Olje (nøytral) 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Selleri 3 fedd Hvitløk 1 Stjerneanis 1 Kanelstang 1 ss Paprikapulver ½ ts Chipotlepulver 2 ts Koriander 1 ts Spisskummen 2 dl Rødvin 1 bx Tomater (hemetiske) 2 dl Vann Ca. 400 g Kidneybønner (hermetiske eller kokte) 1 ss Kakaopulver 2 Maiskolber 1 Paprika 1 ss Hakkete urter Salt og pepper

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-660-75 min.Enkel

Ingredienser:

2 ssOlje (nøytral)
1Løk
1Gulrot
1 stilkSelleri
3 feddHvitløk
1Stjerneanis
1Kanelstang
1 ssPaprikapulver
½ tsChipotlepulver
2 tsKoriander
1 tsSpisskummen
2 dlRødvin
1 bxTomater (hemetiske)
2 dlVann
Ca. 400 gKidneybønner (hermetiske eller kokte)
1 ssKakaopulver
2Maiskolber
1Paprika
1 ssHakkete urter
 Salt og pepper

Tips! Jeg bruker å legge i vann, å koke en stor pakke med bønner om gangen, så fryser jeg det jeg ikke bruker. Neste gang jeg trenger bønner tar jeg dem opp fra fryseren.

Slik gjør du:

1 Finhakk løk, hvitløk, gulrot og sellerien
2 Varm oljen i en middels varm stekepanne, og
– Ha i løken og 1 ts salt
– La det surre i 3-4 min.
– Tilsett gulrot, hvitløk og selleri
– La det surre videre i 3-4 min.,
– Tilsett krydder:
Stjerneanis, Kanelstang, Paprikapulver, Chipotlepulver Koriander og Spisskummen
– La det surre videre i 2-3 min.,
Til grønnsakene er blitt myke og blanke og
Krydderet begynner å dufte
3 Skru opp varmen, og
– Tilsett rødvin
– La den koke i ca. 1 min.
– Tilsett vann, tomater, paprika, mais og kakaopulver
– Kok opp – Ha på lokk, – Slå ned varmen og
– La det småkoke i ca. 45 min
– Rør av og til
4 Tilsett bønner Og la det koke i 2-5 min.
5 Serveres med maisbrød, tomatsalsa, og rømme

Anbefalt tilbehør:

Texmex inspirert bønnegryte Ingredienser: 2 ss Olje (nøytral) 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Selleri 3 fedd Hvitløk 1 Stjerneanis 1 Kanelstang 1 ss Paprikapulver ½ ts Chipotlepulver 2 ts Koriander 1 ts Spisskummen 2 dl Rødvin 1 bx Tomater (hemetiske) 2 dl Vann Ca. 400 g Kidneybønner (hermetiske eller kokte) 1 ss Kakaopulver 2 Maiskolber 1 Paprika 1 ss Hakkete urter Salt og pepper