Tomat chutney

Denne tomat chutneyen psser godt sammen med alle former for indisk mat, eller som dipping saus til indiske flatbrød eller poppadums.

Indisk flatbrød av sammalthvete (Ruti) Ingredienser: 300 g Sammalt hvete (fin) 100 g Hvetemel (spesial) 1 ts Salt 2 ss Olje (nøytral) 2 ½ dl Vann (fingervarmt)
Indiske flatbrød (ruti) og Youghurtdressing med mynte og Tomat Chutney
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca. 1 dl45 min.Enkel

Ingredienser:

700 gTomater (delt i to)
2 ssOlje (nøytral)
1-2Chilier (hakket)
1 cmIngefær (fersk, skrelt og raspet)
1 feddHvitløk (hakket)
2 ssKoriander
¼ tsSalt

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 190 grader
2 Del tomatene i 2,
– Hell over olje, og
– La dem steke i ca 30 min.
3 Ta tomatene ut av ovnen,
– La dem avkjøles,
– Fjern skallet
4 Ha tomatene i en foodprosessor,
Sammen alle (de gjenværende) ingrediensene,
– Kjør til chutneyen er ganske glatt

Dette passer godt sammen med Tomat Chutney: