Tofu med sesamfrø og hvitløk er en skikkelig god og mettende middagsrett som er smekkfull av gode asiatiske smaker. Du rører sammen selve retten på under 10 min – det som tar tid er å få vannet ut av tofuen og koke risen.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 | 40 min | Enkel |
Ingredienser:
400 g | Tofu (fast) |
2 ss | Maisenna |
3 | Vårløk |
1 bx | Bønnespirer |
1 ss | Sesamolje |
1 ss | Olje (raps el.) |
Ris | |
2 ss | Semsafrø (ristet) |
Saus:
½ dl | Soya saus |
½ dl | Vann |
2 ts | Honning |
1 ½ ts | Sambal oelek |
1 ts | Hvitløkspasta (eller 1 fedd hvitløk) |
½ ts | Eddik (riseddik eller vanlig) |
1 ss | Maisenna |

Slik gjør du:
1 Legg tørkepapir på en tallereken – Renn vann av tofuen og tørk den med tørkepapir – Legg hele tofublokken på tørkepapiret – Legg et tørkepapir over – Sett litt vekt på toppen Ikke mye så du knuser tofuen, men litt ( Jeg bruker en liten stålbolle med ½ dl vann) – La stå i ca 30 min., Etter 15 minutter skift tørkepapir |
2 Kok risen etter anvisning på pakken, Eller slik du liker den |
3 Rist sesamfrøene på tørr stekepanne Til de er gyldne og begynner å slippe olje – Skjær vårløken i skiver – Renn av bønnespirene |
4 Skjær tofuen i små terninger – Legg dem i bolle – Strø over maisenna, og – Kast litt på bollen så all tofuen blir dekt med maisenna Eller bruk hendene |
5 Varm opp woken – Tilsett olje og sesamolje – Sett platen på middels varme Ha tofubitene i den varme oljen, og – Stek på gylne på alle sider |

6 Bland sammen alle ingrediensene til sausen Hvis du bruker hvitløksfedd istedenfor pasta, må det presset |
7 Når tofuen er sprø på alle sider – Tilsett vårløk og bønnespirer – Rør rundt – Hell over sausen – Rør forsiktig mens den koker opp Ta den av platen når sausen har kokt opp, blitt tykk og dekker alle tofubitene |
8 Strø over ristete sesamfrø, og – Server umiddelbart sammen med den kokte risen |
