Indisk flatbrød med sammalt hvete (Ruti)

Ruthi eller Indisk flatbrød, smaker godt til alle karriretter. Dette flatbrødet er vanligvis laget på attamel, men denne oppskriften er med sammalt hvete. Det blir et fantastisk godt flatbrød som spises sammen med en indisk karrirett, eller bare alene sammen med noen dipper.

Indisk flatbrød av sammalthvete (Ruti) Ingredienser: 300 g Sammalt hvete (fin) 100 g Hvetemel (spesial) 1 ts Salt 2 ss Olje (nøytral) 2 ½ dl Vann (fingervarmt)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
8 Enkel

Ingredienser:

400 gSammalt hvete (fin)
1 tsSalt
2 ssOlje (nøytral)
2 ½ dlVann (fingervarmt)

Slik gjør du:

1 Ha alle ingrediensene i en foodprosessor , og
– Kjør til alt er blandet – Hell deigen ut på et bakstebord, og
– Kna det til den er blitt glatt og fin
– Pakk den inn i plast, og
– La den hvile på kjøkkenbenken i 30 min.
2 Del deigen i 8 like store emner,
– Trill dem til baller og
– Gjør dem flate ved å rotere dem mens du presser dem mellom håndflatene,
– Rull ut hvert flatbrød til en rund kake ca. 13 cm i diameter
3 Varm opp stekepanna på middels varme,
– Legg et flatbrød på den,
– La den steke i ca. 2 min.,
– Snu den og
– Fordel 1 ts olje jevnt over den –
Snu den og
– Stek til den er gylden brun
– Når den er ferdig stekt, legg dem i et rent kjøkkenhåndkle
4 Servers varm
Indisk flatbrød av sammalthvete (Ruti) Ingredienser: 300 g Sammalt hvete (fin) 100 g Hvetemel (spesial) 1 ts Salt 2 ss Olje (nøytral) 2 ½ dl Vann (fingervarmt)

Tips! Passer til alle Karriretter

Dette er forslag til retter som passer godt til Indisk flatbrød: